Duurzame woningen bouwen voor de toekomst

16 maart 2023

Benodigd kapitaal

€1.500.000,-

Maandelijkse omzet

€0,-

Minimale ticketsize

€500.000,-

Sector(en)

Bouw-en-Installatie, Leisure, Vastgoed

Fase

Seed

Deze vastgoedonderneming zich richt op de ontwikkeling van zorgwoningen, vakantiehuizen en sociale woningen in de vorm van chalets. De onderneming draait geen omzet maar is geboren uit de vraag van zorgvastgoed en microwoningen vanuit de overkoepelde en volwassen organisatie.

Onze innovatieve aanpak stelt ons in staat om op een duurzame manier te bouwen en ons te richten op de behoeften van onze klanten. Wij streven naar het bieden van hoogwaardige huisvesting en het creëren van een comfortabele leefomgeving voor onze huurders.

Onze focus ligt op het bouwen van microwoningen en chalets, waardoor we snel en efficiënt kunnen bouwen en ons kunnen richten op de woningopgave vanuit Den Haag. Met ons ambitieuze doel om in de komende vijf jaar zo’n drie- tot vierduizend woningen te realiseren, willen we een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort.

Wij geloven in de kracht van samenwerking en hebben al veel interesse gekregen van zorg partijen en particulieren die geïnteresseerd zijn in onze diensten. We nemen de verantwoordelijkheid op ons om de nodige vergunningen te regelen, de plaatsing te organiseren en een huurder te vinden, waarbij de grondeigenaar een deel van de huurinkomsten ontvangt.

Business model:

Dit is een innovatieve vastgoedonderneming die zich specialiseert in de ontwikkeling van hoogwaardige zorgwoningen, vakantiehuizen en sociale woningen in de vorm van chalets. Ons bedrijfsmodel is gericht op het bouwen en verhuren van microwoningen en chalets, waarmee we ons richten op de behoeften van onze klanten en duurzaamheid.

We zijn ervan overtuigd dat de kracht van ons bedrijf ligt in onze innovatieve aanpak en de focus op microwoningen en chalets, waardoor we snel en efficiënt kunnen bouwen en ons kunnen richten op de woningopgave vanuit Den Haag. Wij streven ernaar om hoogwaardige huisvesting te bieden en een comfortabele leefomgeving te creëren voor onze huurders.

We werken nauw samen met zorgpartijen en particulieren die geïnteresseerd zijn in onze diensten en nemen de verantwoordelijkheid op ons om de nodige vergunningen te regelen, de plaatsing te organiseren en een huurder te vinden. De grondeigenaar ontvangt een deel van de huurinkomsten.

Ons ambitieuze doel is om in de komende vijf jaar zo’n drie- tot vierduizend woningen te realiseren, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en België.

USP’s:

Dit bedrijf onderscheidt zich door haar innovatieve aanpak en focus op microwoningen en chalets. Door deze specifieke focus kan het bedrijf snel en efficiënt bouwen en zich richten op de woningopgave. Daarnaast heeft het bedrijf een sterke focus op duurzaamheid en het bieden van hoogwaardige huisvesting, wat bijdraagt aan het creëren van een comfortabele leefomgeving voor haar huurders. Ook de samenwerking met zorgpartijen en particulieren, waarbij wij verantwoordelijkheid nemen voor vergunningen en plaatsing, is een onderscheidende factor.

Investeringsbehoefte:

Dit bedrijf heeft een ambitieus plan om de productie van microwoningen op te schalen en het product aan een grotere markt te introduceren. Om deze doelen te bereiken, hebben we een financieringsbehoefte opgedeeld in drie fasen.

Fase 1: Het bedrijf zal een eigen fabriek met een assemblagehal opzetten, waarbij een financiering van €350.000 nodig is. Hierdoor kunnen we de productie van microwoningen in eigen beheer nemen en de kwaliteit van ons product waarborgen.

Fase 2: Het bedrijf zal de machines aanschaffen die nodig zijn voor het assembleren en monteren van de microwoningen, wat een financiering van €650.000 vereist. Dit stelt ons in staat om efficiënt en snel te produceren en onze productiecapaciteit te vergroten.

Fase 3: Het bedrijf zal de productie van microwoningen opschalen en de marketingactiviteiten uitbreiden om het product aan een grotere markt te introduceren. Hiervoor is een financiering van €500.000 nodig.

Bovendien biedt deze aanpak een minder risicovolle investeringsmogelijkheid voor potentiële investeerders.

Ervaring founder(s):

Het overkoepelende bedrijf heeft veel ervaring in de vastgoedsector, vooral op het gebied van recreatie, leisure, zorgwoningen, transformaties en beleggingsvastgoed. Het team van dit bedrijf heeft daardoor jarenlange ervaring in de vastgoedsector en heeft in het verleden succesvolle projecten afgerond. Ze hebben expertise in verschillende aspecten van vastgoedontwikkeling, waaronder acquisitie, ontwerp, financiering, bouw en verhuur. Dit stelt hen in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van hun klanten en om effectief en efficiënt te werken om hun doelen te bereiken.

Overige relevante informatie:

De overkoepelende groep heeft met zijn bedrijven en participaties in andere bedrijven een totale omzet van ongeveer 4,5 miljoen euro gerealiseerd en ontwikkeld nu dit bovenstaande initiatief. Bovendien heeft deze groep een externe financiering van 900.000 euro ontvangen, waarbij de financiering afkomstig is van familieleden. De betrokkenheid van deze familieleden heeft bijgedragen aan het financiële succes van de overkoepelende groep, dat al een aanzienlijke mate van financieel succes heeft behaald en nog steeds potentieel heeft om te groeien. Dit duidt erop dat de groep financieel stabiel is en de betrokkenheid van de familieleden kan wijzen op een langetermijnvisie voor het bedrijf. Dit maakt de groep interessant voor potentiële investeerders die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden in een stabiel en groeiend bedrijf.

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andereVolg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

Bouw-en-Installatie, Leisure, Vastgoed

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal huidige werknemers:

12

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Private-Equity

Benodigd kapitaal:

€1.500.000,-

Reeds toegezegde financiering:

300.000

Minimale ticketsize:

€500.000,-

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€8.500.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€23.500.000,-

Maandelijkse kosten:

€0,-

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code