Medische technologie voor echogeleide injectie

9 november 2022

Deze health science startup wil goede vaattoegang altijd mogelijk maken. Er is een patentaanvraag voor Europa en VS, de ondernemers hebben exclusieve licentie.

Goede vaattoegang is essentieel voor goede zorg en 80% van de patiënten in het ziekenhuis krijgt een of meer infusen. Het is daarmee de meest voorkomende invasieve medische handeling. Bij het aanleggen gaat het echter veel te vaak fout: bij 20-50% van de gevallen wordt er minimaal een keer mis geprikt. Dat is niet alleen pijnlijk voor de patiënt, maar ook gevaarlijk en kostbaar.

Echogeleiding kan veel misprikken voorkomen, maar wordt alleen door enkele experts toegepast om dat het ingewikkeld te leren is. Samen met de gebruikers hebben de ondernemers een systeem ontwikkeld om echogeleid aanprikken toegankelijk te maken. De eerste versie van het systeem is nu enkele maanden op de markt en de eerste verkopen zijn gerealiseerd. In eerste instantie richten de ondernemers zich op hemodialyse. In Europa zijn ongeveer 80.000 patiënten met nierfalen die drie keer per week naar een van de 7000 centra gaan om te worden gedialyseerd. Met twee dikke naalden wordt daarbij een speciaal stukje bloedvat aangeprikt dat de lifeline is voor de patiënt en niet mag beschadigen. Het ontwikkelde systeem van de startup helpt beschadiging te voorkomen. Tevens is er een serieuze interesse vanuit een distributeur in Scandinavië.

De volgende markt waar ze zich op richten zijn de ongeveer 1 miljard perifere infusen die jaarlijks worden aangelegd. Nu nog meestal in een ziekenhuis, maar de ondernemers willen dat overal mogelijk maken. Het bedrijf is in 2019 opgericht en is tot op heden gefinancierd door o.a. NWO, Nierstichting en de oprichters.

Een versie die ook zeer geschikt is voor gebruik buiten het ziekenhuis staat tevens op de planning, daar liggen namelijk de grootste groeimogelijkheden. Deze ontwikkelen de ondernemers nu en kunnen ze in 2024 op de markt brengen.

Business model:

Het systeem wordt op de markt gebracht via lokale, gespecialiseerde distributeurs. Zij verkopen het systeem, accessoires aan de klanten (ziekenhuizen, centra voor hemodialyse). Daarnaast bieden de ondernemers trainingen en service. Op den duur zullen ze ook lease constructies gaan aanbieden.

Type klant:

B2B

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capitalist, Strategische investeerder

USP’s:

Vanuit een probleem (20-50% misprikken) hebben de ondernemers met gebruikers een oplossing ontwikkeld, gepatenteerd, en recent op de markt gebracht om aanprikken van infusen makkelijker en veiliger te maken.

Benodigd kapitaal:

€1.000.000,- (Een kleinere ticket (400k) is ook mogelijk; in dat geval een minimum ticketsize per investeerder van 100k-200k)

Investeringsbehoefte:

– 50% gaat naar marktexpansie en internationalisering;

– 30% naar verdere ontwikkeling;

– 20% voor bedrijfskosten

Sector:

Health, Deep Tech

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

0

Ervaring founders:

Beide founders hebben al eerder innovatieve medische bedrijven opgericht. De hoofd founder is arts en heeft al 20 jaar ervaring met het naar de markt brengen van innovaties. Co-founder is industrieel ontwerper met specialisatie op medisch innovatie.

Maandelijkse omzet:

€5.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€150.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€500.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€15.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€400.000,- (letter of intent)

Overige relevante informatie:

Founders hebben ongeveer €150.000,- cash geïnvesteerd. Nog eens €200.000,- vanuit de nierstichting en €250.000,- vanuit NWO.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

Unique food social commerce app

Unique food social commerce app

This startup is a social video platform that enables food influencers, cooking enthusiasts and B2B food partners to...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code