Internationale ontwikkelaar van sneeuwparken

13 december 2022

Deze onderneming biedt met haar creaties de beste oplossingen voor alle denkbare sneeuw- en ijsrecreaties en staat bekend om haar innovatieve en originele concepten. Haar sneeuwkennis is gebaseerd op de ervaringen van vele bestaande projecten en het continue proces van onderzoek en ontwikkeling. De diensten variëren van de realisatie van turnkey projecten tot afzonderlijk gespecialiseerd advies en producten. Het bedrijf heeft een zeer indrukwekkend internationaal track record met geslaagde projecten in o.a. Singapore, Zuid-Afrika, China, Oman en Nederland

Het bedrijf beschikt over een team met de technologische, commerciële en ontwerpervaring om deze faciliteiten gedurende het hele proces aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat budgetten worden gehandhaafd en dat de hoogste kwaliteit op het gebied van afwerking, milieu, veiligheid en eindbeleving wordt bereikt. Investeerders en eigenaren kunnen zich ontspannen in de wetenschap dat de onderneming werkt aan een maximaal rendement met de beste en meest efficiënte oplossingen afgestemd op de locatie en doelgroepen.

De onderneming heeft een machinekamer (ter waarde van 4,5M EUR) en overige voorraden (ter waarde van 1,5M EUR) in beheer. De machinekamer kan veel meer kan dan sneeuwmachines. Deze bestaat uit een binnen klimaat koeling voor een sneeuwpark van 5.500m2 met een indoor temperatuur van rond het vriespunt en een buitentemperatuur van 50 graden, daarnaast een airco unit voor warme ruimtes, 500m2 ijsvloerkoeling en 110m3 sneeuw productie per dag en een water recycling installatie. De machinekamer is top end met een verwachte levensduur van meer dan 20 jaar. De machinemaker is geproduceerd door een partner van deze onderneming. Behalve verkoop kan de machinekamer ook worden ingezet op huur basis.

Business model:

Ontwikkelen, bouwen en exploiteren van sneeuwparken op basis van fixed price en uurtarief.

Type Klant:

B2B

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Strategische Investeerder

USP’s:

Dit bedrijf is de enige one-stop-shop op het gebied van indoor sneeuw en ijspretparken, dus haalbaarheidsstudies, concept design, schematic design, detailed design tot realisatie inclusief architectuur, engineering, thematisering, attracties, technische installaties, project management en operationele diensten. De machinekamers gaan 20+ jaar mee en aanzienlijk langer dan gebruikelijk.

Benodigd kapitaal:

€1.000.000,- (minimale ticket size: €500,-)

Investeringsbehoefte:

Marketing €150.000,-

Voorraadfinanciering €250.000,-

Personeel: €200.000,-

R&D: €150.000,-

Herfinanciering €250.000,-

Sector:

Leisure, Bouw en Installatie

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal Founders:

1

Aantal Huidige Werknemers:

6

Ervaring Founder:

De founder is internationaal ondernemer en innovator op het gebied van vrije tijd en amusement. Daarnaast heeft de founder meer dan 25 jaar ervaring met sneeuwparken.

Maandelijkse Omzet:

€250.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€3.500.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€7.500.000,-

Huidige Kosten (maandelijks):

€60.000,-

Overige Relevante Informatie:

Door de corona crisis is de omzet van de onderneming gestagneerd. Recent loopt de orderportefeuille weer vol. Met name in het Midden-Oosten (dat mede profiteert van de energiecrisis). De machine kamer die de onderneming in bezit heeft (taxatiewaarde 7,5 mln EUR) kan als onderpand dienen. De machine wordt binnen 3 jaar verkocht aan het eerstvolgende sneeuwproject dat daarvoor in aanmerking komt.

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer
Cakes with wow effect

Cakes with wow effect

Benodigd Kapitaal: € 550000
Maandelijkse Omzet: € 5.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Food

Cakes have become too ordinary and have lost their intended “Wow!” effect a long time ago. We can bring back the excitement and guarantee raised eyebr...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code