Mobiele bandenservice voor automobilisten

10 januari 2023

Dit is een mobiele bandenservice (opgericht begin 2020) voor automobilisten die op zoek zijn naar gemak en geen tijd willen verliezen. Wij komen bij je thuis, op het werk of elke gewenste locatie om je banden te repareren, monteren of te balanceren. Voor zomer- en winterbanden wisselaars hebben we ook een bandenhotel. Vanaf nu dus niet meer naar een garage voor je banden om je auto een halve dag kwijt te zijn.

De markt waarin wij opereren is 1,5 miljard waard, met 9 miljoen verkochte en gemonteerde banden per jaar in Nederland. In 2022 hebben we meer dan 1.200 klanten geholpen met eerst 1 en vanaf de zomer 2 bussen en meer dan €250k omzet gerealiseerd. We hebben momenteel meer dan 350 terugkerende klanten (“Members”) en rijden met 2 bussen in de Randstad en de volgende 2 bussen staan klaar om ingericht te worden.

De service is te bestellen via de site en whatsapp/telefoon. De ondernemers merken dat hier een hoop winst te behalen is wanneer dit nog verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd wordt, zowel voor klanten (meer gemak) als voor onze efficiency. Hiervoor zal dan ook een deel van de investeringen gebruikt gaan worden.

Business model:

Ongeplande jobs (lekke band service en verkoop nieuwe banden) en geplande jobs (voor terugkerende klanten “Members” die elk seizoen bij ons wisselen (B2C/B2B). Op termijn willen we ons ook gaan toeleggen op “upsell” om automobilisten op locatie nog meer te ontzorgen.

Onze bandenprijzen zijn vergelijkbaar met bedrijven als Kwikfit en Profile en goedkoper dan de merkdealers. De prijzen voor montage op locatie liggen wel wat hoger, daarentegen scheelt het de klant reiskosten en -tijd.

Wij verkopen eenmalige services, bijvoorbeeld  nieuwe banden. Los van de bandenprijs kost het monteren van 4 banden €110 en een lekke band reparatie kost €100 (incl BTW). De abonnementen beginnen bij € 120 tot € 260 en betreffen jaarservice van wissels van sets met velgen of losse banden al dan niet met opslag. De meeste van onze klanten kiezen voor een abonnement en ook deze groep heeft nieuwe banden nodig.

Type klant:

B2B & B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capitalist

USP’s:

Je kan ons met één klik bestellen, achteroverleunen en relaxen! We zijn er voor particulieren en bedrijven met een wagenpark. Spoedservice of ontzorging het hele jaar rond.

Wij zijn altijd transparant, met duidelijk advies en super vriendelijke monteurs. Disruptief in een verder zeer traditionele markt, waar de vraag naar gemak, flexibiliteit en snelheid alleen maar groter wordt.

Daarnaast zijn wij het eerste bedrijf in NL met een abonnementsmodel voor preventieve bandenzorg. Banden dragen bij aan verkeersveiligheid en het klimaat wanneer ze periodiek gecontroleerd en op de juiste spanning worden gehouden.

Benodigd kapitaal:

€400.000,- (De totale ronde was €700.000,-, echter is €300.000,- al toegekend.)

Investeringsbehoefte:

  • Ontwikkeling van online platform €150k;

(Voor de ontwikkeling van het gehele platform (inclusief automatisering van onze processen, een bandenwebshop en portal om direct contact te hebben wanneer er sprake is van spoed (zoals bij lekke band))

  • Inrichting bussen €200k;
  • Marketing €200k;
  • Groei team €150k.

Sector:

Logistiek, Mobility

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

4

Ervaring founders:

Founder: Industrieel Ontwerper, 15+jaar ervaring als ondernemer, start-ups/scale-ups productontwikkeling en automotive.

Co-founder: 15+jaar ervaring bij Carglass, van monteur tot manager van 5 vestigingen en 45 man personeel. Gespecialiseerd in Operational Excellence.

Maandelijkse omzet:

€25.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€1.300.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€3.900.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€40.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€300.000,-

Overige relevante informatie:

De founders en (voornamelijk) externe angel investeerder hebben totaal 600k EUR geïnvesteerd sinds 2020.

Videopitch bekijken

 

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code