Nieuw CO2-neutraal premium poker kaartspel

11 oktober 2022

Investeer in deze startup welke een nieuw kaartspel voor poker heeft ontwikkeld. Gevestigd in Nederland.

De ondernemer heeft een uitdagendere manier om poker te spelen ontwikkeld. De CO2-neutrale kaartendecks die je nodig hebt om het spel te kunnen spelen worden via een webshop verkocht, samen met de merchandise. Het merkenrecht en logo is al geregistreerd in de Benelux. Naast het uitdagende spel en mooie design gaat de onderneming erg inzetten op duurzaamheid.

Er zijn nog maar weinig CO2-neutrale concepten in de wereld van kaartspellen, de ondernemer wil met dit poker spel een grondlegger worden. Het streven is om van CO2-neutral naar CO2-negatief te gaan opereren met behoud van mooie marges; om die reden stimuleren ze ook hun klanten om meerdere decks tegelijk te kopen zodat de CO2-emissies voor de bezorging per kaart omlaag kunnen.

Business model:

Directe verkoop van producten. De producten die ze in de webshop gaan verkopen zijn de kaartendecks en merchandise. In de toekomst wil de ondernemer ook de mogelijkheid onderzoeken om de IP’s via een licentie model te verkopen aan bijvoorbeeld (online) casino’s, die deze uitdagendere manier van pokeren aan hun klanten kunnen aanbieden.

Type klant:

B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Strategische investeerder

USP’s:

Ten eerste, de intellectuele eigendommen van dit nieuwe spel zijn volledig in eigen handen. Zo is er ook al een geregistreerd merkenrecht voor in de Benelux op het logo van de onderneming. Naast dat dit een leuk nieuw spel is, maakt de visie van de onderneming het concept uniek; ze gaan heel sterk inzetten op de “carbon neutral” branding van dit product. Nog niet veel producten op de markt zijn CO2-neutral, laat staan CO2-negatief, waardoor de startup hierin een voorbeeld kan worden voor andere bedrijven/producten.

Benodigd kapitaal:

€37.000,- (de totale ronde is €40.000,-, echter is €3.000,- al voorzien)

Investeringsbehoefte:

Het benodigd kapitaal wordt op de volgende manier onderverdeeld:

– Marketing en advertenties (37%);

– Productie van de kaarten en merchandises (20%);

– Design werkzaamheden (3%);

– Content writing hulp (4%);

– Ontwikkeling en bouw van webshop (4%);

– Operationele kosten (10%);

– Overige/onverwachte kosten (8%);

– 14% van de investeringsbehoefte wordt gebruikt om de pre-launch van een eigen sociaal- en ecologisch duurzaam promotie  vehikel te kunnen regelen. De deadline om de kickstarter campagne hiervoor te lanceren staat op 9 november, en de founder heeft aanvullend kapitaal nodig om de laatste zaken, zoals de promotie- en advertentie kanalen en freelancers, te kunnen betalen.

Sector:

Consumentengoederen, Leisure

Bedrijfsfase:

Pre-Seed

Aantal founders:

1

Aantal huidige werknemers:

0

Ervaring founders:

Founder is sinds 2011 sociaal-ondernemer en heeft geen specifieke ervaring in deze specifieke branch voor kaarten spellen, maar wel in de duurzaamheid sector. De ervaring en competenties die de founder goed kan gebruiken gaat hij aanvullen met de hulp van externe partijen.

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€170.496,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€204.595,-

Huidige maandelijkse kosten:

€50,-

Reeds toegezegde financiering:

€3.000,-

Overige relevante informatie:

De founder heeft persoonlijk al ruim €5.000,- in de ontwikkeling van de startup gestoken. Dit is inclusief de merken registratie voor het logo, alsook design kosten de kaarten en webshop, en content werk voor de spelregels-kaarten, webshop en kickstarter profiel.

De investeringsbehoefte is bedoeld voor een runway van 6 maanden om een operatie neer te zetten die winstgevend is en verdere groei met eigen verdiensten kan blijven financieren. De ondernemer staat open om bijvoorbeeld met de investeerder een commanditaire vennootschap op te richten, waarbij de investeerder hierin stille vennoot wordt.

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer
Cakes with wow effect

Cakes with wow effect

Benodigd Kapitaal: € 550000
Maandelijkse Omzet: € 5.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Food

Cakes have become too ordinary and have lost their intended “Wow!” effect a long time ago. We can bring back the excitement and guarantee raised eyebr...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code