Laagdrempelige online feedback oplossing

11 augustus 2022

Dit bedrijf helpt klanten bij het bouwen van laagdrempelige feedbackoplossing gericht op het verhogen van de response rate en het blootleggen van klant- en medewerkers sentiment. Dit wordt gerealiseerd door een SaaS business model. Standaard surveyoplossingen geven weliswaar kwalitatieve feedback, maar kampen met antwoordpercentages van 15%. Stoplicht-feedback oplossingen hebben weliswaar hogere antwoordpercentages, maar geven geen kwalitatieve informatie. Gebruik makend van deze onderneming combineer je het beste van beide werelden: een antwoordpercentage tot 80%, en kwalitatieve input. Deze startup combineert kwantitatieve feedback met kwalitatieve feedback. Je ontvangt 3x meer feedback dan bij een online survey.

Invest in SaaS startup
SaaS feedback venturecapital

Business model:

Er wordt gebruik gemaakt van een licentiemodel op maand of jaarbasis. Tarieven voor grotere klanten worden op aanvraag berekend. Het business model is ‘Software-with-a-Service’. De service component is onderdeel van de maandelijkse licentie, en gaat om die reden niet ten koste van schaalbaarheid.

Type klant:

B2B

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capitalist

USP’s:

1. Hoogste response rate in de markt.

2. De onderneming biedt diepere inzichten dan concurrenten door kwalitatieve en kwantitatieve feedback op een laagdrempelige wijze te achterhalen. Verder biedt de onderneming real-time data en online analyse tools aan om het gemakkelijk te maken voor managers om deze data te interpreteren. De oplossingen zijn ook volledige API integreerbaar met HRM of CRM-systemen.

3. De onderneming heeft een uniek businessmodel waarmee het zich differentieert van concurrenten. Met de Software-with-a-service oplossing kan de onderneming op een schaalbare manier klanten uitvoerige service en ondersteuning bieden in hun feedbackstrategie. De begeleiding in het ontwikkelen van de juiste feedbackstrategie of in het leveren van maatwerk ten opzichte van HRM of CRM systemen is dan ook erg sterk ten opzichte van concurrenten.

Benodigd kapitaal:

€400.000,-

Investeringsbehoefte:

De investeringsbehoefte zal grotendeels gebruikt worden voor het aannemen van marketing, development en sales personeel. Naar schatting (150k marketing en sales, 150k development). De overige som zal gebruikt worden om huidige werknemers uit te betalen en om een buffer te hebben voor advertentie/overige kosten.

Sector:

B2B Software, ICT, SaaS

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

1

Aantal huidige werknemers:

3 werknemers, aangevuld met 6 (part-time) externe medewerkers.

Ervaring founders:

15+ jaar ervaring in de IT/software sector. O.a. bij Accenture, Nasdaq en Bwise.

Maandelijkse omzet:

€7.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€200.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€500.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€17.000,-

Reeds toegezegde funding:

€365.000,-

5 Angels hebben in 2 rondes geïnvesteerd, totaal €265.000,-. Daarnaast heeft de founder een bedrag van €100.000 geïnvesteerd.

Overige relevante informatie:

Alle aandelen (met uitzondering van 1 prioriteitsaandeel) zijn in bezit van founder; deze zijn ondergebracht in een STAK waarvan de founder enig bestuurder is.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code