Investeer in unieke zorg- en thuisservice

23 juni 2023

Benodigd kapitaal

€ 100.000,-

Maandelijkse omzet

€ 20.000,-

Minimale ticketsize

€ 250,-

Sector(en)

Health

Wij zijn een zorg en thuisservice die op een cliëntgericht wijze thuiszorg levert om ouderen en mensen die ondersteuning nodig hebben langer in hun vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen. Dit doen we al vanaf 2019 echter viel de startup samen met Covid en hebben we 2,5 jaar moeten wachten voordat we konden starten op de manier zoals wij voor ogen hadden. Inmiddels zijn we op een half jaar gegroeid naar een omzet van 20.000 per maand.

Doordat wij de mensen ondersteunen in het gehele traject (zelfs als wij ze niet persoonlijk kunnen helpen) van aanvraag tot in de zorg, zijn wij vrij uniek en kunnen wij de vraag niet aan. Ook onze persoonlijke manier van communiceren en het zoeken van samenwerkingen wordt gezien als groot voordeel, waardoor wij ook regelmatig doorverwezen worden door collega zorgaanbieders.

Business model:

Door onze unieke aanpak, waarbij we gericht op zoek gaan naar plaatsen waar onze doelgroep zich bevind en hier voortdurend mee in contact blijven en hulp bieden daar nodig, worden zij doorverwijzer voor ons bedrijf. Dit kan in het breedste zin van het woord. Van huisarts tot supermarkt, van kerk tot nagelsalon en kapper. Wanneer de client zich meld kijken wij wat er nodig is en ondersteunen de cliënt om dit te bewerkstelligen. Doordat wij kijken waar de behoefte ligt en wat er door de naaste gedaan kan worden is er vaak meer mogelijk dan bij de reguliere thuiszorg. Cliënten hebben dan een jaarbudget, waarna ze bij ons de zorg inkopen. Dit wordt maandelijks gefactureerd en gedeclareerd.

USP’s:

Wat ons uniek maakt:

  • Wij ondersteunen de cliënt bij alle aspecten binnen de zorg.
  • Wij denken niet taakgericht, maar juist cliënt gericht. Waar ligt de grootste waarde van het thuis blijven wonen en hoe kunnen we hier vorm aan geven.
  • Wij werken met vaste en vertrouwde gezichten bij de cliënt. Dus niet iedere dag of week een nieuw gezicht.

Investeringsbehoefte:

Vanuit de zorg wordt je achteraf betaald, waardoor je de salarissen moet voorschieten. Vanwege de lange doorlooptijden door personeelstekorten loopt dit soms op tot 8 weken voor de eerste declaratie mogelijk is. Hiervoor is extra werkkapitaal van circa 25.000 euro nodig om nieuwe clienten aan te kunnen nemen.

Er is nog een belastings achterstand door corona van 60.000 euro die we graag geheel willen inlossen.

We willen graag gaan digitaliseren en hier gaan we van uit op een kostenpost van 15.000 euro

Het doorlopend krediet willen we ook graag in 1 keer inlossen

Ervaring founder(s):

Mijn ervaring ligt in jaren lange tijd als mantelzorger voor familie en bekenden. Doordat ik in de lokale politiek ging, zag ik de mankementen in de zorg en de ontevredenheid. Daardoor werd ik gemotiveerd het op de juiste manier te doen. Ons bedrijf is een franchise van een thuiszorgorganisatie die wereldwijd meer dan 500 vestigingen heeft en ondersteund ons bij het uitvoeren van ons bedrijf. We zijn dus een kleine lokale onderneming, met de kennis en de ervaring van een groot bedrijf.

Overige relevante informatie:

In 2018 is er 55.000 euro opgehaald en 40.000 euro ingebracht door de founder tijdens de eerste 2 jaar. Vanwege Covid zijn deze middelen niet optimaal ingezet. Deze 55.000 euro is inmiddels geheel terugbetaald. Er is nog een doorlopend krediet van 25.000 euro.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2C

Sector(en):

Health

Bedrijfsfase:

Early-Growth

Aantal huidige werknemers:

10

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Incubator-Accelerator

Benodigd kapitaal:

€ 100.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€ 3.000,-

Minimale ticketsize:

€ 250,-

Maandelijkse omzet:

€ 20.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€ 400.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€ 600.000,-

Maandelijkse kosten:

€ 18.000,-

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code