Deze startup wil met haar unieke gezonde shot de wereldmarkt veroveren (gepatenteerd)

5 oktober 2022

Een groeiende groep mensen is zich steeds meer bewust van de relatie tussen voeding en gezondheid. Zij willen graag hun gezondheid verbeteren maar zijn niet altijd in staat hun levensstijl dan wel eetpatroon daarvoor aan te passen.

Gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie in eigentijdse shot vorm

Deze startup biedt als eerste de gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie in eigentijdse shot vorm (gepatenteerd). Door dagelijks deze shot te drinken verbeter je je gezondheid zonder dat je je levensstijl ingrijpend hoeft te veranderen.

De nieuwe shot gebaseerd op olijfolie van dit bedrijf voldoet aan twee EFSA gezondheidsclaims:

• De onverzadigde vetten dragen bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten.
• De polyfenolen (antioxidanten) dragen bij aan de bescherming van de bloedvetten tegen oxidatieve schade bij een dagelijkse inname van 20 gram extra vergine olijfolie (EVOO).

Missie:
Hun missie is om de hele wereld te laten profiteren van de gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie.

Belofte: een gezonder leven door de kracht van olijfolie
– Van een niche naar mainstream
– Laagdrempelig en gemakkelijk

Hoe:
Door de nieuwe met de juiste dagelijkse hoeveelheid olijfolie met gezondheidsclaim en andere nieuwe van olijfolie afgeleide producten (NPD).

Met dit bedrijf willen de ondernemers een bijdrage leveren aan een gezondere wereld. Dit dienen ze letterlijk te nemen. Met hun producten willen ze de wereldmarkt gaan bedienen te beginnen in aangrenzende gebieden. Hiertoe zullen ze strategische partnerschappen en distributiesamenwerkingen gaan ontwikkelen alsmede talent en smart capital aantrekken om dit te realiseren. Op dit moment maakt de startup de shots nog geheel zelf in kleine aantallen. Potentiële productie partners staan op gelijnd voor verdere automatisering van de productie.

Om verder op te schalen heeft de startup al samenwerkingen gestart met de Van Hall Larenstein Hogeschool in Leeuwarden en andere partnerships voor marketing/branding en webcampagnes.

 

Investeren in health startup
Investeerder Health

Business model:

Het aanbod:

  • Gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie (evoo) voor iedereen, voor het eerst in een unieke hedendaagse drinkbare shot (60% brutomarge).
  • Het ontwikkelen, maken en verkopen van unieke en kansrijke van evoo afgeleide producten met bijbehorende gezondheidsvoordelen.

De verkoop vindt plaats door middel van:

  • Retail: supermarkt, flits
  • Pharma/gezondheidswinkels
  • E-commerce: eigen webshop, derden platform, subscription model

Type klant:

B2B; B2C

Gewenst type investeerder:

Angel Investor, Venture Capitalist

USP’s:

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de inmiddels veel verkochte gembershot voldoet deze shot aan twee EFSA gezondheidsclaims. Eenvoudig je gezondheid verbeteren.

De shot gebaseerd op de gezondheidsvoordelen van olijfolie van deze startup is supergezond en draagt echt bij aan een gezonder leven.
Het is een lifestyle product voor lichaam en geest, voor iedereen die zicht bewust is van de relatie tussen voeding en gezondheid.

Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes voor een mooier en gezonder leven. Alle aandacht voor jezelf, zonder schuldgevoel.

De startup her(kent) de ‘daily struggles’ van een jachtig en druk leven. Een leven waarin iedereen maar van alles moet en aan alle kanten aan je getrokken wordt.

Er is geen vergelijkbaar product te verkrijgen. Deze shot is dan ook uniek. Er zijn wel indirecte concurrenten waar ze mee te maken hebben. Zij richten zich met hun drankjes op dezelfde consument als waar deze startup zich richt. Voor de shot van deze startup is Europees patent verleend. Andere landen (VS, China, Canada) zijn pending.

Benodigd kapitaal:

€300.000,-

Investeringsbehoefte:

  • Marketing (+ uitbereiding team) €250.000,-
  • Productie opschalen/optimaliseren €50.000,-

Sector:

Consumentengoederen; E-Commerce; Food; Retail, Health

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

2

Over het team:

CEO & founder:
In 1996 nam hij de stap naar zelfstandig ondernemerschap. De ervaring die hij gedurende tientallen jaren opdeed vormde hem tot een erevaren entrepreneur op het gebied van zowel B2C als B2B. Gedurende zijn carrière heeft deze founder ervaring opgedaan in de retail maar ook kansen en mogelijkheden benut die door de opkomst van het internet zijn ontstaan.

CCO & co-founder:
Zelf ook ondernemer geweest en commercieel in hart en nieren. In staat om met niets te beginnen en te starten met bouwen. Ervaren op divers gebied, maar vooral (inter) nationale verkoop en relatie onderhoud. Opent deuren die voor een ander gesloten blijven. Houdt ook van aanpakken en is een echte doorzetter.

Verder bestaat het team uit de volgende personen

  • Werknemer voor productie
  • Werknemers voor technisch support
  • Een uitstaande vacature voor BackOffice

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€220.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€1.800.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€17.500,-

Reeds toegezegde financiering:

Er lopen gesprekken met twee informals die samen acteren.

Overige relevante informatie:

Er is €650.000,- door 2 investeerders geïnvesteerd, €75.000,- d.m.v. crowdfunding en €30.000,- opgehaald in een pre-seed ronde door een BOM/part. Hiervoor hebben de founders ook zelf €100.000,- in de onderneming gestoken.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Deze partij faciliteert een full-service in de online verkoop en marketing van CBD-producten aan eindgebruikers. Hun partner is een erkend laboratorium met meer dan tien jaar expertise, opgedaan in Noord-Amerika en wereldwijd. Dit bedrijf kan de verkoop verhogen,...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

De eerst echte duurzame bank

De eerst echte duurzame bank

Dit is een nieuw soort online bank. Dit bedrijf gelooft erin dat bankieren niet draait om geld verdienen, maar om te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code