Distributeur gespecialiseerd in de elektrische step

3 februari 2023

Benodigd kapitaal

€500.000,-

Maandelijkse omzet

€120.000,-

Minimale ticketsize

Sector(en)

Consumentengoederen, Groothandel, Mobility

Een in 2016 opgerichte distributeur van E-mobility producten, gespecialiseerd in de elektrische step (E-step), Accessoires, service & repair. Een mix van eigen merk & A-merken worden in de Benelux verdeeld aan o.a. Mediamarkt, BCC, BOL.com, Unigro, HiFi Luxemburg, speciaalzaken & meer, thans worden er circa 3000 E-steps jaarlijks verkocht, voor 2023 staat de verwachting op 5000 – 6000 stuks daar we als enige een 100% LEGALE E-step voor de Nederlandse markt zullen uitbrengen (legalisatie wordt in 2024 verwacht!), hiermee zullen we een nog grotere voorsprong nemen op de concurrentie.

Als enige speler in deze markt bieden we niet alleen ons eigen merk E-steps aan, maar juist een mix van eigen merk & A-merken in combinatie met een eigen accessoire lijn. Dit maakt ons uniek en een welkome leverancier bij landelijke ketens maar ook de kleinere zelfstandige speciaalzaak. Juist door een gezonde mix van merken en modellen kunnen we de markt nu voorzien van “opstart” modellen (prijsklasse 299 – 599) maar kan een klant bij ons ook doorgroeien wanneer de markt om betere modellen vraagt (prijsklasse 599 – 3999), zoals nu in België gebeurd.

Door gedreven met E-Mobility bezig te zijn kennen we de markt, de spelers & de aanbieders en weten we ons te onderscheiden door juist die producten aan te bieden waarvoor er in de markt plaats is, doorverkoopcijfers bevestigen dit. Belangrijk, en meestal onderschat, is de aftersales service & repair. Na een paar wijze lessen werken we momenteel met een gerenommeerd & gespecialiseerd reparatiebedrijf in combinatie met een back-up op eigen locatie, vele investeringen zijn reeds gemaakt zodat we bij legalisatie direct kunnen knallen!

E-mobility startup

Business model:

Momenteel wordt 95% van de omzet gemaakt via ons reseller netwerk (in Nederland circa 100 en in BeLux zo’n 50 resellers). Producten worden in China ingekocht en in de Benelux direct en/of via distributiepartner aan de resellers doorverkocht, de gemiddelde marge op distributie is 30% waarbij de marges voor Accessoires (ver) boven de 50% ligt. Door de lancering van ons unieke 100% LEGALE E-step voor de Nederlandse markt verwachten wij dit jaar een toename van z’n 30 tot 40% van ons reseller netwerk. Voor de toekomst ligt de ontwikkeling van een direct verkoopkanaal in het verschiet, webshops zijn reeds gemaakt en voor 2023 staat gepland onze “crowd” flink uit te breiden door al onze kennis op de social media kanalen te delen.

USP’s:

Wij onderscheiden ons in deze markt door:

 • multi-brand strategie
 • product aanbod in alle prijssegmenten, een reseller kan hierdoor doorgroeien met ons
 • samenwerking met gerenommeerd & gespecialiseerd service & repair partner
 • eigen service & repair back-up
 • exclusieve Benelux distributie van een paar A-merken waaronder bv Red Bull Racing
 • dedicated aan E-mobility en daardoor kennis van al het aanbod in de markt
 • markt onderscheidende productaanbod, wij bieden producten aan met verkooppotentie en niet op op voorraad te leggen
 • als enige in de markt werken we met een Account Manager die regelmatig de resellers bezoekt voor product training, merchandising & meer
 • eigen experience center van 350m2 met vakkundig personeel waar men een eerlijk advies krijgt, producten kan testen en waar we met onze service & repair afdeling de klant technisch kunnen adviseren & helpen
 • voorraadhoudend, vandaag besteld is morgen geleverd
 • alle producten zijn voorzien van 3-talen verpakking & handboek (NL / FR / EN)reeds 4 jaar ervaring in een markt die nog moet beginnen

Investeringsbehoefte:

Voorraden €450.000,-.

Aanname 1 nieuw personeelslid €50.000,-.

Ervaring founder(s):

Als initiator van het bedrijf was ik reeds als early adapter de eerste in de markt met GAME SHOPS, dedicated winkel voor Nintendo, Playstation, X-Box & meer. rond 2010 was ik als eerste actief met een dedicated webshop in GoPro producten, nog voor het in 2014 een massa product werd, Nu ruim 10 later nemen we opnieuw het voortouw als early adapter in de E-mobility markt en nemen we de ervaringen vanuit het verleden mee om nu, voor de BIG BOOM (Legalisatie) deze investeringen te verzilveren. Deel uitmakende van het team is mijn compagnon, welke jarenlange ervaring heeft als inkoper ‘Mobility’ bij een van de grootste retailers in de Benelux, met een rugzak vol ervaring & kennis is hij de aangewezen persoon om het winkel personeel nog verder te enthousiasmeren en de producten optimaal te presenteren.

Overige relevante informatie:

Specialisatie, Kennis & Motivatie, Team, Experience Center, eigen Service & Repair, Mix eigen- & A-merken, Groot Reseller Netwerk, en een eigen Accessoire collectie zijn de ingrediënten voor een succesvolle toekomst die niet (makkelijk) te evenaren zijn. Founder heeft reeds ruim 100.000 geïnvesteerd (o.a. door verkoop eigen woning), daarnaast zijn er aflossingsvrije leningen van family & friends t.w.v. €250.000,-. Verder zijn er wat kortlopende kredietverstrekkers & een factoringmaatschappij aan ons verbonden. Daar staat een gezonde voorraad van ruim 5ton en investeringen van ruim 150.000 tegenover.

Video pitch:

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B en B2C

Sector(en):

Consumentengoederen, Groothandel, Mobility

Bedrijfsfase:

Series-A

Aantal huidige werknemers:

4

Aantal founders:

1

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Private-Equity, Strategische-Investeerder

Benodigd kapitaal:

€500.000,-

Reeds toegezegde financiering:

aflossingsvrije leningen zijn achtergesteld

Minimale ticketsize:

Maandelijkse omzet:

€120.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€3.000.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€6.000.000,-

Maandelijkse kosten:

€25.000,-

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code