Is jouw bedrijf al “investor ready”?

9 december 2020

Een externe investering verkrijgen bij een investeerder is geen gemakkelijke klus. En daar komt ook nog eens bij kijken dat niet elke startup vanzelfsprekend “investor ready” is. In dit artikel laten wij kort zien hoe je een beeld kan krijgen of jouw bedrijf “investor ready” is.

De eerste stap is natuurlijk het hebben van een aantrekkelijk en duidelijk businessplan. Jij moet namelijk de investeerder kunnen overtuigen dat jouw bedrijf het waard is om te investeren. De eerste indruk is heel belangrijk, hierop zullen investeerders de eerste selectie baseren.

Daarnaast is het goed om te zorgen voor een sterk team. Investeerders zijn sneller geïnteresseerd zodra er sprake is van een goed team in plaats van één ondernemer. Als er sprake is van een sterk team, ziet een investeerder dat je beschikt over verschillende kwaliteiten die jouw bedrijf kunnen laten groeien. Daarbij willen investeerders graag zien wat de marktkans is en hoe jij hier samen met je team op zal inspelen. 

Investeerders zijn het meeste geïnteresseerd in de financiële argumentatie zoals de resultatenrekening, balans, EBITDA en ROI. Deze moeten áltijd beschikbaar en duidelijk zijn. Daarbij is het belangrijk dat je een realistische investeringsbehoefte hebt. Belangrijk is dat je weet waarom je een bepaald bedrag vraagt, dat je hierbij je waardering begrijpt en dat dit logisch is. Zorg er dus voor dat je altijd de financieringsbehoefte kan verklaren. 

Met zo veel investeringspartijen is het goed om voldoende onderzoek te doen naar alle mogelijkheden. Het is geen makkelijke weg, maar met de juiste aanpak, mensen en begeleiding kun je opvallen en uiteindelijk de juiste match vinden. De key take-away van “investor readiness” is dus dat alle zaakjes goed op orde moeten zijn.

Er zijn genoeg handige (gratis) snel testen om meer inzicht te krijgen of jouw bedrijf “investor ready” is. Neem bijvoorbeeld een kijkje op https://fundingcheck.investorready.nl/.

Is jouw bedrijf nog niet “investor ready” en zou je hierbij graag geholpen worden? Dan kan je terecht bij één van onze investor readiness partners. Deze partners zullen jou helpen met het klaarmaken van jouw bedrijf voor een investeerder. Zij helpen bijvoorbeeld bij het omzetten van een idee naar een bedrijf, ondersteunen op strategisch gebied, bij innovatie, teamsamenstelling en commercieel gebied om uiteindelijk tot een succes te komen.

 

 

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code