Leap To Lead in value chain decarbonization

11 mei 2023

Benodigd kapitaal

€1.000.000,-

Maandelijkse omzet

€1.000,-

Minimale ticketsize

€100.000,-

Sector(en)

Impact

In 2021 is het bedrijf opgericht met als doel klanten te assisteren bij het vergroenen van hun waardeketens (value chains). Het bedrijf heeft ingespeeld op de groeiende behoefte van ondernemingen om klimaatimpact te realiseren binnen hun bedrijfsactiviteiten en die van hun toeleveranciers en afnemers (de Scope 3). Het initieert een interventie binnen de waardeketen om CO2 uitstoot te verminderen en creëert vervolgens een carboncertificaat genaamd “Carbon Inset”. Deze Inset wordt verkocht aan klanten die actief zijn binnen eenzelfde waardeketen, die vervolgens aanspraak kunnen maken op de vermindering en deze kunnen opnemen als reductie in hun ESG rapportage. Het bedrijf heeft al twee “proof of concept” deals gesloten en onlangs een gerenommeerde klant aangetrokken. De pijplijn van potentiële klanten in de Benelux & Duitsland groeit gestaag. Om de vraag en het aanbod van de inset-certificaten samen te brengen, is het bedrijf voornemens een blockchain model te hanteren dat de creatie, verificatie en allocatie van getokeniseerde insets realiseert. Technologische ondersteuning wordt vervolgens geboden door middel van een CTRM en een data-/dealsysteem.

Business model:

Het bedrijf brengt de vraag (de “willing”) en het aanbod (de “able”) bij elkaar, waarbij het een marge realiseert tussen de inkoop en verkoop van de Inset. De hoogte van de marge is variabel en de financiële prognose is vertrouwelijk en kan onder een NDA worden gedeeld. Aangezien de Inset binnen de waardeketen doorverkocht kan worden, kan er meerdere keren een marge worden gerealiseerd.

USP’s:

Het platform van het bedrijf is leidend in het vergroenen van de waardeketens van bedrijven. De Carbon Inset markt wint aan populariteit na jarenlang ondergeschikt te zijn geweest aan emissiecompensatie-activiteiten. De grootste concurrent van het bedrijf is momenteel de leverancier van emissiecompensatie (carbon offsets), maar vanwege vele twijfelachtige praktijken staat deze markt onder grote druk. Bedrijven moeten daarom eerst verduurzamen binnen hun eigen waardeketens. Er zijn al een aantal grote spelers die Insets verkopen, maar tot nu toe is dit alleen gerelateerd aan hun eigen interventieproducten. Bijvoorbeeld, een partij die brandstofwissels aanbiedt en vervolgens de gecreëerde Insets zelf verkoopt. Het bedrijf is neutraal in het verbinden van vraag en aanbod en kan daarom concurrerende producten aanbieden en met verschillende aanbieders samenwerken. Het is klein genoeg om de klantrelatie centraal te stellen en tegelijkertijd ervaren genoeg om een breed scala aan klanten te bedienen. Het zoekt vervolgens naar de meest schaalbare en kosten-efficiënte manier om middels technologie de allocatie van de inset certificaten te realiseren.

Investeringsbehoefte:

Totaal voor komende 24 maanden: €1,500,000;

  • €500,000 door founders
  • €1,000,000 extern (voor verdeling vraag pitch deck teaser)

Ervaring founder(s):

De drie partners van het bedrijf beschikken gezamenlijk over een uitgebreide nationale en internationale ervaring. De CEO heeft een achtergrond in investment banking en internationale handel in de chemie- en energieproductenindustrie. Daarnaast is hij oprichter geweest van een fysieke biobrandstof leverancier en het eerste Insetting bedrijf van Nederland. Het Hoofd Trading was ook betrokken bij de oprichting van deze biobrandstof leverancier en het Insetting bedrijf en heeft een carrière in internationaal bankieren en de handel in duurzame commodities achter de rug. Hij heeft onder andere als hoofd carbon trading gewerkt bij de grootste duurzame commodity trader in Nederland. Het biobrandstof- en Insetting bedrijf zijn met succes verkocht. De CFO heeft ervaring in bankieren en de internationale grondstoffenhandel en was verantwoordelijk voor de kapitaalstructuur van een grote handelaar die onder andere carbon credits verhandelde. Hij heeft tevens leiding gegeven aan het financiële team van een ontwikkelaar van hernieuwbare energieprojecten in Azië.

Overige relevante informatie:

Om aan klimaatdoelstellingen te voldoen zijn enorme investeringen nodig. De vrijwillige carbonmarkt is met name geschikt om hierin een rol te spelen. Carbon Insets zijn efficiënter dan offsets en zitten dicht tegen bedrijfsprocessen aan. Waardeketen verduurzaming kan een verdienmodel zijn. Oprichters hebben in het verleden enkele € miljoenen extern opgehaald in een aantal rondes bij vermogende particulieren en VCs.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Kenmerken

Type klant:

B2B

Sector(en):

Impact

Bedrijfsfase:

Pre-Seed

Aantal huidige werknemers:

5

Aantal founders:

3

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Incubator-Accelerator, Strategische-Investeerder

Benodigd kapitaal:

€1.000.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€100.000,-

Minimale ticketsize:

€100.000,-

Maandelijkse omzet:

€1.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€1.000.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€4.500.000,-

Maandelijkse kosten:

€60.000,-

Andere interessante plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code