Medisch specialistische zorg voor expats

3 juni 2022

Deze startup richt zich op medisch specialistische zorg voor expats en internationals (i.e., kenniswerkers) in die regio’s waar zij talrijk zijn, te beginnen regio Haaglanden. Expats hebben een erg klantgerichte verwachting van gezondheidszorg, hetgeen zij in de reguliere Nederlandse zorg niet aantreffen. De drive van deze onderneming is het aanbieden van een Disney-achtige beleving. De onderneming biedt (planbare) medisch specialistische zorg, huisartsenzorg en tandheelkundige zorg onder één dak, zo veel mogelijk in de eigen taal en met de mogelijkheid meerdere specialisten tijdens één bezoek te raadplegen. De expat wil ook de mogelijkheid hebben direct de specialist te raadplegen zonder tussenkomst van een huisarts.

Business Model:

Klassiek businessmodel. Inkomsten uit consulten en inschrijvingen van patiënten.

Type klant:

B2C

Gewenste Investeerder:

Angel Investor, Venture Capitalist

USP’s:

Een polikliniek die zich richt op expats (hoger segment), een breed palet aan behandelingen onder één dak biedt, zoveel mogelijk in de eigen taal, waarvan er nog weinig bestaan. In de regio Haaglanden bestaat er exact 1, met patiëntenstop.

Benodigd Kapitaal:

€500.000,-

Investeringsbehoefte:

Inclusief de omzet is de verdeling grofweg als volgt:
– Investeringen: ca. 13%
– Personeel: ca. 38%
– Kantoor: ca. 28%
– Marketing: ca. 6%
– Overhead: ca. 13%
– Laboratorium kosten: ca. 2%

Sector:

Health

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal Founders:

2

Aantal werknemers:

2

Ervaring Founders:

Founder 1 heeft ruim 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg, het grootste deel daarvan in de medisch specialistische zorg (o.a. Bronovo in Den Haag, Orthopedium in Delft, International Health Centre The Hague (IHCH) en thans als senior DBC specialist in het Oogziekenhuis Rotterdam). Zij heeft eerste hand ervaring met het concept dat de startup op de markt gaat brengen opgedaan bij het IHCH en kent zodoende de specifieke daily operations van binnen en van buiten, m.n. de correcte registratie van verrichtingen en de onderhandelingen met buitenlandse ziektekostenverzekeraars. Erg geliefd bij medisch specialisten om haar adviezen. Zij heeft een uitgebreid netwerk in de gezondheidszorg.
Founder 2 is een natuurkundig ingenieur van de TU Delft. Sinds afstuderen onafgebroken betrokken bij startups (ICT) en een ervaring van meer dan 30 jaar, waarvan vrijwel het gehele deel als eindverantwoordelijke (Alg. directeur/CEO) in de ICT sector. Ca. 550 projecten “on time/on budget” geleverd bij centrale overheid. Derhalve uitgebreide ervaring met en kennis van vennootschapsrecht, fiscaliteit, accounting, cash-flow beheer en algehele leiding van bedrijven. Bestuurt met vaste hand en is een enthousiaste en stimulerende “coach” voor zijn medewerkers. Dol op het oplossen van problemen als team. Facilitator.

Huidige omzet (maandelijks):

€0,-

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€1.000.000,- (worst case scenario)

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€2.750.000,- (worst case scenario)

Huidige kosten (maandelijks):

€0,-

Reeds toegezegde financiering in deze ronde:

€0,-

Overige relevante informatie:

Eigen inbreng door de ondernemers is tot nu toe ca. €100.000,-

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Deze partij faciliteert een full-service in de online verkoop en marketing van CBD-producten aan eindgebruikers. Hun partner is een erkend laboratorium met meer dan tien jaar expertise, opgedaan in Noord-Amerika en wereldwijd. Dit bedrijf kan de verkoop verhogen,...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

De eerst echte duurzame bank

De eerst echte duurzame bank

Dit is een nieuw soort online bank. Dit bedrijf gelooft erin dat bankieren niet draait om geld verdienen, maar om te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code