Méér dan een menukaart

17 maart 2022

Beschrijving onderneming:

De horeca is economisch een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis. De aanhoudende personeelstekorten belemmeren het herstel van deze zware periode. De huidige oplossingen voor dit probleem zijn momenteel duur en statisch, waardoor deze voor de horecaondernemer nog niet aantrekkelijk zijn.

Deze startup kan dit probleem verhelpen door de digitale klantreis van de horeca gast te verbeteren middels een laagdrempelig platform met slimme integraties. Het zelfontworpen platform zit gelinkt aan gepersonaliseerde NFC-buttons op tafel. Door de juiste trigger en een simpele aanraking van de telefoon komt de gast in de webapplicatie terecht. Vanaf deze applicatie voegen we een extra dimensie toe aan zijn of haar tafel. Het platform draagt zo bij aan gemakkelijke communicatie met gasten en zorgt voor meer verbinding en interactie. Of het nu gaat om digitale (AR) menukaarten, vacatures of digitaal afrekenen, de horecaondernemer heeft door het geheel personaliseerbare platform de touwtjes zelf in handen voor slechts 1 euro per maand per tafel.

Van de volledige horecasector in Nederland (TAM = 63.308 zaken) behoren 21.231 (SAM) zaken tot de Restaurants, fastfood restaurants en ijssalons. Hiervan worden 14.861 (SOM) zaken tot de doelgroep gerekend omdat zij open staan voor innovatie en digitalisering. De omzet binnen deze doelgroep bedraagt €3,1 miljard. Deze startup heeft bij 6 pilot cases haar proof of concept uitgevoerd, deze zijn allemaal geconverteerd tot klant.

Business model:

Een subscription business model (1 euro per maand per tafel)

Type klant:

B2B

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Adviseur, Venture capital

USP’s:

De onderneming biedt de meest complete informatie tool voor de horeca aan. Deze is volledig en gemakkelijk te personaliseren door de ondernemer zelf. Andere bekende horeca platformen kunnen op de applicatie van deze startup integreren (e.g. Tripadvisor, Instagram etc.). Daarnaast biedt de onderneming de laagste digitale-transactiekosten van Nederland.

Benodigd kapitaal:

€220.000,-

Investeringsbehoefte:

– Development 43,2%.

– Products 8.3%.

– Marketing Campagnes 18.5%.

– Personeelskosten 15%.

– Kantoor 5%.

– Software 10%.

Sector:

B2B Software, Media, Reclame & Communicatie, Horeca, Fintech

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

1-5

Ervaring:

Founder 1 is afgestudeerd in de studie Data Science aan de Vrije Universiteit en heeft een ICT achtergrond met zijn bedrijf Lion Development. Lion Development is voornamelijk gespecialiseerd in webdevelopment, maar doet ook ICT opdrachten zoals het bouwen van data oplossingen.

Founder 2 is afgestudeerd in de studie Digital Business Concepts. Met de daarop aansluitende minor Avans Innovative Studio leerde hij op hoog tempo creatieve oplossingen en tastbare producten te ontwikkelen en samen te werken met grote bedrijven zoals T-Mobile & Fuji Film. Hiernaast heeft hij 3 jaar ervaring met ondernemen en vandaag de dag verantwoordelijk voor de commercie binnen de startup.

Maandelijkse omzet:

€1.250,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€102.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€1.092.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€1.500,-

Overige relevante informatie:

Deze startup is een jong en energiek bedrijf. Het team is ambitieus en klaar om de horecabranche over te nemen. Met de juiste resources geloven zij dat ze dit bedrijf naar de volgende fase kunnen brengen.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Stabiel en snel glasvezelnetwerk

Stabiel en snel glasvezelnetwerk

De onderneming is opgericht per 10-5-2022 met als doel glasvezelverbindingen aan te leggen en exploiteren. Eerste locatie is een industrieterrein te Amsterdam in de B2B markt waar momenteel geen 'standaard' toegang tot een betaalbaar (stabiel en snel) glasvezelnetwerk...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

Stabiel en snel glasvezelnetwerk

Stabiel en snel glasvezelnetwerk

De onderneming is opgericht per 10-5-2022 met als doel glasvezelverbindingen aan te leggen en exploiteren. Eerste...

Private equity Zwolle

Private equity Zwolle

Private equity Zwolle Private equity in Zwolle is het risicodragende kapitaal van een investeringsmaatschappij om...

Private equity Rotterdam

Private equity Rotterdam

Private equity in Rotterdam is het risicodragende kapitaal van een investeringsmaatschappij om bedrijfsovernames,...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code