Milieuvriendelijke en onderhoudsarme antifouling

1 maart 2022

Beschrijving onderneming:

Deze startup heeft in eigen beheer een milieuvriendelijke en onderhoudsarme antifouling ontwikkeld, gepatenteerd en op de markt gebracht. Jaarlijks wordt alleen door de Nederlandse pleziervaart al naar schatting 600.000 liter giftige verf gebruikt om aangroei op het onderwaterschip tegen te gaan. Het product van deze startup is geen verf, maar een wrap met kleine vezels. Hierin zitten geen giftige stoffen en het gaat 7 tot 10 jaar mee. Door de bovenstaande redenaties is dit product, in tegenstelling tot de huidige producten op de markt, milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur. Daarnaast heeft deze startup ook wereldwijd patent op dit product.
 

Business Model:

Deze startup verkoopt de wrap aan een netwerk van distributeurs, applicateurs en werven in de pleziervaart. De marketing is echter wel gericht op bootbezitters. In de beroepsvaart wordt de applicatie vaak verzorgd in samenwerking met de betreffende werf. Echter de focus van deze startup ligt op pleziervaart, maar tevens grote kansen in beroepsvaart/offshore. Hierdoor richt deze startup zich tot B2B & B2C. 
 

Type klant:

B2B & B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Venture Capitalist

 

USP’s:

Dit product is in tegenstelling tot andere producten in de markt milieuvriendelijk en heeft een langere levensduur. Daarbij heeft dit bedrijf een wereldwijd patent op het product.
 

Benodigd Kapitaal:

€500.000,-
 

Investeringsbehoefte:

De investeringen worden voor verdere groei in de komende jaren gebruikt.

– Marketing (bekendheid product): 56%

– Personeel: 33%

– Productontwikkeling: 11%

 

Sector:

Mobility; Bouw & Installatie; Impact

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

2

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€20.000,-
 

Omzet (Prognose) komende 2022:

€500.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 2023:

€1.000.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€12.000,-

 

Reeds toegezegde financiering:

Er is reeds in het bedrijf geïnvesteerd (€194.000,- in converteerbare leningen (verplichte conversie naar certificaten op aandelen) en €111.000,- in winstbewijzen).
 

Overige relevante informatie:

Internationaal netwerk van distributeurs aanwezig en wordt verder uitgebreid. Focus ligt op pleziervaart, maar tevens grote kansen in beroepsvaart/offshore (nu geen focus ivm beperkte capaciteit). Regelgeving wereldwijd wordt steeds strenger voor reguliere (giftige) verf. Inmiddels trackrecord van meer dan 500 boten wereldwijd in de afgelopen jaren. Product is doorontwikkeld en is klaar voor grote internationale groei. Product heeft diverse prijzen gewonnen o.a. European inventor award 2019.

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar

Investeren in Bedrijven in Alkmaar Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te verbinden met een organisatie die op zoek is naar de volgende stap binnen hun organisatie kunnen wij samen bedrijven laten groeien. Iedere match is...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen

Investeren in Bedrijven in Emmen Wij maken dé perfecte match met jouw expertise en investeringswens. Door jou te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works