Innovatief platform voor thuisbezorgde maaltijden

9 februari 2021

Beschrijving onderneming:

Deze startup is een online aanbieder van thuisbezorgde maaltijden die het mogelijk maakt om ruim 70 gerechten uit 6 wereldkeukens eenvoudig via een app te bestellen. Concessies zijn hierdoor verleden tijd, omdat iedereen kan bestellen wat hij/zij wil eten en dit vervolgens door één bezorger thuis (warm) wordt afgeleverd.

Doordat alles in eigen beheer plaatsvindt – van marketing tot bezorging en van ontwikkeling van de software tot de bereiding van de gerechten – is een constante kwaliteit te garanderen. De recepturen voor alle gerechten zijn in eigen beheer ontwikkeld waarbij expliciet rekening gehouden is met het feit dat de gerechten nog maximaal een kwartier in een bezorgtas onderweg kunnen zijn. Hierdoor is de kwaliteit van de gerechten ook na de bezorging zo hoog mogelijk. 

De voorbereidingen voor de eerste vestiging in Arnhem zijn bijna afgerond en deze vestiging zal dan ook in het eerste kwartaal van 2021 haar (virtuele) deuren open. Op vrij korte termijn hierna zullen meerdere vestigingen verspreid over het land geopend worden. Doelstelling is om in 3 jaar circa 80 vestigingen te openen, waarmee een vrijwel landelijke dekking behaald kan worden.

Business Model:

Het businessmodel is gebaseerd op het principe van een dark kitchen, ook wel cloud kitchen genoemd. Het principe van een Dark Kitchen is dat het een restaurant is zonder tafels en stoelen en waar ook geen maaltijden afgehaald kunnen worden maar uitsluitend bezorgd worden. De bestellingen worden gedaan via de eigen app waar de gezondere en betere maaltijden besteld worden en warm aan huis geleverd worden door eigen bezorgers.  

Het unieke aan dit bedrijf is dat de klanten onbeperkt gerechten kunnen combineren ut 6 verschillende wereld keukens waarbij alles op 1 moment door 1 bezorger geleverd wordt. Dit gebeurd vanuit vestigingen die centraal gepositioneerd zijn in een verzorgingsgebied. Op de vestigingen worden de aangeleverde sauzen opgewarmd waarbij bijvoorbeeld vlees, vis of vegetarische varianten aan de sauzen worden toegevoegd net als de verse groenten. De aangeleverde sauzen worden in eigen beheer en op basis van eigen receptuur door het bedrijf geproduceerd. Hierdoor kan een constante kwaliteit gewaarborgd worden. Door deze manier van werken kunnen grote aantallen maaltijden snel en gecontroleerd verwerkt worden door een zeer beperkt aantal mensen in de keuken.

Type klant: 

Hoofdzakelijk B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Venture Capitalist

USP’s:

Keuzevrijheid mbt de maaltijden, bestelgemak, alles in eigen beheer en versere en gezondere gerechten.

 

Benodigd Kapitaal:

€ 200.000 (per nieuwe vestiging)

 

Investeringsbehoefte:

Inventaris (keuken) €60.000,-, Verbouwing €15.000,-, Klein materiaal keuken €3.000,-, Transportmiddelen €15.000,-, Bedrijfskleding €5.000,-, Software en Hardware €25.000,-, App €10.000,-, Exclusiviteit verzorgingsgebied €40.000,-, Voorraden en verpakkingen €10.000,-, Borgstelling huur €5.000,-, Opstartcampagne marketing €10.000,-

 

Sector:

E-Commerce; Horeca

Bedrijfsfase:

Pre-seed

Aantal founders:

3

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

0

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€430.000,- – €540.000,- afhankelijk van verzorgingsgebied

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€670.000

Huidige maandelijkse kosten:

€17.750

Is er door de ondernemers reeds een investering opgehaald bij derden voor de betreffende onderneming?:

Betreft financiering voor nieuwe vestigingen. Voor de eerste vestiging is inmiddels een investeerder ingestapt.

 

Wordt er binnen 24 maanden nog een vervolginvestering verwacht?:

Nee

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code