Online ‘expert knowledge marketplace’

18 januari 2021

Beschrijving onderneming:

Deze startup is een online ‘expert knowledge marketplace’. Zij matchen klanten op zoek naar directe, diepgaande marktkennis en expertise aan industry experts voor betaalde telefoon/video interviews. Experts (vaak profiel van C-level executives) delen middels ons platform op een veilige (compliant) manier kennis met de klanten en krijgen hier een goede vergoeding voor.

Het platform is sinds 3 maanden in MVP live en inmiddels is er al goede tractie. Honderden experts hebben zich al aangemeld (met vrijwel nul marketing spend) en wordt het platform al gebruikt door relevante klanten (hele NL team van PwC gebruikt het platform in pilot nu en inmiddels al begrepen dat ze een jaarcontract willen), evenzo GIMV (private equity) en verschillende andere klantgroepen weten deze startup al te vinden.

 

Business Model:

Het platform is (nu nog alleen) pay-per-use waarbij er 20% platform fee wordt gerekend bovenop het expert uurtarief. Binnenkort wordt er een subscription model uitgerold met features die aansluiten bij de behoefte van recurring-users (team en enterprise functionaliteiten). Additionele betaalde services zoals ‘call transcripts’ worden ook aangeboden.

 

Type klant:

B2B. klanten zijn private equity, (strategy) consulting companies, grote en middelgrote corporates.

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor

USP’s:

Altijd beschikking over een ruime keuze van individuele experts met subject-matter expertise, on-demand geleverd en gevalideerd op relevante kennis en ervaring.

De technologie heeft inmiddels al bewezen 1) altijd te kunnen leveren, 2) voor kostprijs minder dan 50% van ‘traditionele expert netwerken’ , 3) met een ruimere keuze aan experts en 4) een bereik in alle sectoren en wereldwijd. Hiermee is deze startup nu al competitief met de global leading expert networks (GLG, Thirdbridge, Guidepoint). Binnenkort zal het bedrijf nog een stap verder gaan en hun netwerk openbaar beschikbaar maken waarmee zij absoluut disruptief zijn en voordelen genieten van SEO (vindbaarheid), direct-fix (direct search, select, book), en schaalbaarheid (alles geautomatiseerd).

 

Benodigd Kapitaal:

€100.000,- 

 

Investeringsbehoefte:

Product development (+1 developer) & marketing.

De totale kapitaalbehoefte is €250.000,-waarvan €150.000,- al secured is.

 

Sector:

B2B Software; ICT; Zakelijke dienstverlening; Platform

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

€1.000-€2.0000

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€380.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€7.260.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€25.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€150.000 bancaire Innovatie Lening bij minimaal €100.000 equity

 

Is er door de ondernemers reeds een investering opgehaald bij derden voor de betreffende onderneming?:

Nee

 

Wordt er binnen 24 maanden nog een vervolginvestering verwacht?:

Ja. De financieringsbehoefte van €250.000,- geeft de runway van 12 maanden op ‘low budget’. Voorkeur heeft het om nog een additionele ronde te doen om groeipad in te zetten.

 

 

Overige relevante informatie:

Sterk founding team – CTO met +13 jaar ervaring als full-stack developer en CEO met +13 jaar ervaring in strategy consulting, ex-eBay en ondernemer. Het platform heeft potentie om een ‘serious bite’ te kunnen nemen van de multi-billion expert network industry omdat het product disruptief is door 1) technologische schaalbaarheid, 2) user-experience, 3) transparantie en 4) unbeatable price-point.

Volg ons

Recente plaatsingen

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Deze partij faciliteert een full-service in de online verkoop en marketing van CBD-producten aan eindgebruikers. Hun partner is een erkend laboratorium met meer dan tien jaar expertise, opgedaan in Noord-Amerika en wereldwijd. Dit bedrijf kan de verkoop verhogen,...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

De eerst echte duurzame bank

De eerst echte duurzame bank

Dit is een nieuw soort online bank. Dit bedrijf gelooft erin dat bankieren niet draait om geld verdienen, maar om te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code