Online platform voor food professionals

28 december 2022

Dit is een online food platform waar food leveranciers en food professionals met elkaar verbonden worden.

Food leveranciers verkopen via het platform gemakkelijk en snel, rechtsreeks aan klanten in food service (restaurants, hotels, bedrijfsrestaurants, cafetaria’s, cateraars, etc.) en food retail (speciaalzaken, benzinestations, flitsbezorgers, etc.) – met volledige controle over assortiment en prijzen.

Food professionals bestellen via het platform bij veel verschillende food leveranciers, alle gewenste producten, in 1 keer gebundeld bezorgd en op 1 factuur. Food professionals hebben volledig inzicht in hun administratie en bestellingen.

Door het bestellen in specifieke hoeveelheden en het bundelen van de bezorging helpt de onderneming voedselverspilling tegen te gaan. Food professionals bestellen alleen wat ze écht nodig hebben en er worden geen onnodige kilometers gereden.

De markt voor food retail (‘At home’) komt in 2022 volgens schatting van FSIN uit op ca EUR 46 mld en de markt voor food service (‘Out of home’) komt uit op ca EUR 19 mld (na een dip in 2020 door Corona en licht herstel in 2021).

Van 2021 naar 2022 is het aantal bestellende food professionals in food retail en food service verdubbeld naar circa 770. Het aantal producten (met bestellingen) groeide met ca 80% naar 3.200.

De propositie is gestart in 2020 en de onderneming is opgericht in 2021. In 2021 is een strategische investeerder ingestapt als minderheidsaandeelhouder.

 

Business model:

Food leveranciers betalen een commissie over de product waarde, die besteld wordt door food professionals.

De omzet van de onderneming bestaat uit een vaste commissie (circa 12,5% van gross merchanse value (GMV) in 2023) en een bijdrage in aanvullende transport kosten (circa 1% van GMV in 2023).

Type Klant:

B2B

 

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital

 

USP’s:

Dit platform is dé facilitator van “de korte keten” – van boer tot bord.

  • Voordelen voor de food leverancier: controle over assortiment en prijzen, one stop shop, transparante samenwerking en directe communicatie met food professionals.
  • Voordelen voor de food professional: scherpe prijzen, dagverse levering, duurzaamheid en inzicht in orders en administratie.

 

Benodigd kapitaal:

€1.500.000,-

 

Investeringsbehoefte:

Deze onderneming voorziet een totale (gefaseerde) investering van EUR 3m. Voor de komende 18 maanden voorzien we een investering van EUR 1,5m voor verdere investeringen in:

  • Marketing (20%)
  • Sales organisatie (30%)
  • IT / Platform ontwikkeling (40%)
  • Werkkapitaal (10%)

 

Sector:

Food, Horeca, Platform

 

Bedrijfsfase:

Series A

 

Aantal Founders:

2

 

Aantal Huidige Werknemers:

10

 

Ervaring Founder:

De oprichters hebben beide langjarige ervaring in de food en logistiek. De CFO van de onderneming komt van een logistiek bedrijf met een eigen distributie netwerk voor online food.

 

Maandelijkse Omzet:

€100.000,-

 

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€2.400.000,-

 

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€5.300.000,-

 

Huidige Kosten (maandelijks):

€180.000,-

 

Overige Relevante Informatie:

De opgegeven omzet is de netto omzet (o.b.v. commissie over de productwaarde). In 2023 voorziet het bedrijf dat er ca EUR 15m gross merchandise value (GMV) via het platform wordt besteld. In de omzet voor 2023 is ook de doorbelasting (aan leveranciers) van opslag en fulfilment meegenomen (ca EUR 700k).

In 2021 is een strategische investeerder ingestapt als minderheidsaandeelhouder met een investering van EUR 2m (25%). De oprichters hebben zelf ca EUR 400k geïnvesteerd (equity).

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

A modern thrift store concept

A modern thrift store concept

This company is going to be a sustainable and modern thrift store concept that offers high-quality secondhand goods...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code