Ontwikkeling van leisure en travel software

6 mei 2021

Beschrijving onderneming:

Deze onderneming houdt zich bezig met de ontwikkeling van een disruptief softwareplatform voor de leisure en travelbranche.

Het is een uniek en innovatief platform (enige in zijn soort) dat het voor een reeks aan gebruikers (reisagenten) gemakkelijk maakt om in de travel/leisure business toe te treden.

Deze nieuwe reisagenten kunnen, door gebruik te maken van het platform, hun bedrijf opzetten tegen een fractie van de huidige investeringskosten. 

Deze gebruikers worden vervolgens volledig ontzorgt, waardoor ze zich volledig kunnen focussen op hun klanten die ze tegen lagere tarieven reizen, excursies, tickets kunnen aanbieden.

De gebruikers kunnen hun content tegen een lager tarief aanbieden dan concurrenten doordat het platform een aantal schakels uit te keten niet hoeft te gebruiken.

Ze hebben toepassingen voor evenementen, touroperating, hotels, bloggers, volgers, white labelling en nog vele andere toepassingen: kortom onbeperkte mogelijkheden.

Het bedrijf verzamelt dagelijks content en data voor alle elementen die benodigd zijn om vakanties, zakenreizen of event organisatie samen te stellen en te verkopen.

De software is optimaal flexibel, omdat het bedrijf met de in-house ontwikkelde (en dus de) nieuwste programmeertools/talen en oplossingen werken.

Daarmee en daardoor is het (substantieel goedkopere) systeem ten opzichte van andere systemen die in de reisbranche gevoerd worden uitermate snel; het snelste van alle operationele systemen.

Deze onderneming biedt haar software aan verschillende concepten en start-ups aan die thans nog veel handwerk hebben aan touroperating en middels het systeem tijd en mankracht besparen. En belangrijker: hun klanten beter kunnen bedienen.

Doordat het systeem van dit bedrijf is gebouwd op verschillende real-time API’s haalt het de real-time voorraad en prijzen op van de aanbieders.

Dit betekent aldus dat de afnemer van de software nooit beschikbaarheid bij airlines, hotels, restaurant etcetera hoeft in te kopen. Dit doet de consument zelf, waardoor de afnemer van de software geen risico loopt op voorraad die niet gevuld/afgenomen wordt. Een volledig transparante keten, met real time beschikbaarheden in alle facetten die gebruikt worden om een boeking te doen.

De onderneming heeft reeds 1 launching customer, waardoor er vanaf Juni 2021 omzet gedraaid gaat worden. 

 

Business Model:

Directe verkoop aan klanten op basis van licentie en pay per use.

 

Type klant:

B2B & B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor 

USP’s:

– Het softwareplatform is een echter disruptor, die de ketens in de reiswereld verkort. Hierdoor kunnen reisadviseurs hun content tegen lagere tarieven aanbieden dan huidige aanbieders; 

– Daarnaast is zorgen ze ervoor dat de investeringskosten voor reisadviseurs een stuk lager worden, waardoor deze gemakkelijker kunnen opstarten;

– Deze reisadviseurs worden vervolgens volledig ontzorgt, waardoor deze zich kunnen focussen op hun klanten.

 

 

Benodigd Kapitaal:

€400.000,-

 

Investeringsbehoefte:

Door de te maken investering kan men sneller door-automatiseren en kan men sneller groeien.

De benodigde investering bestaat uit:

– Aanschaf servers;

– Aankoop commerciële licenties;

– Werkkapitaal voor inkoop content (tickets/hotels);

– Overig werkkapitaal.

De onderneming zoekt een investeerder met een die kennis en ervaring heeft met het transformeren van een (software)ontwikkelingsonderneming naar een sales onderneming. 

Ook een investeerder die een groot netwerk heeft bij eigenaren van vakantievastgoed zou een goede toevoeging kunnen zijn.

Sector:

B2B Software; Travel; B2C Software.

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

4

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

0

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€30.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€200.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

0

Reeds toegezegde financiering:

150.000 EUR (door founders zelf geïnvesteerd)

 

Overige relevante informatie:

Bestaat uit een ervaren (founding) team die reeds zelf +/- 150.000 EUR in de onderneming hebben gestoken.

 

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andereVolg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code