Opschalen hosting service

19 juli 2022

Deze onderneming doet aan de hosting van servers. Hun klanten zijn overwegend bitcoin miners.

Reeds is er vastgoed gekocht voor de hosting locatie en gefinancierd door oprichters. De infrastructuur voor exploitatie (5,5 MW) is gefinancierd door 1 klant. Nu is er financiering nodig voor uitbreiding naar 80 MW. EBITDA vanaf dat moment zal minimaal €11 miljoen per jaar gaan bedragen (uitgaande van de laagst mogelijke winstmarges per kWh).

De onderneming is recent door 2 ondernemingen opgericht voor het exploiteren van een hosting locatie voor servers. Beide ondernemingen zijn 1 jaar werkzaam in deze branche.

Klanten zijn overwegend bitcoin miners. Deze klanten sturen hun miners/servers naar de hosting locatie. Voor de hosting dienstverlening betalen zij een prijs per kilowattuur (kWh) voor het stroomverbruik van hun servers.

Business model:

De verkoop van hosting capaciteit voor prijs per kWh en inkoop stroom voor prijs per kWh. Beide tegen vooraf bepaalde prijzen die voor 3 jaar zijn vastgelegd. Inkoop van elektriciteit vindt plaats in het noorden van Noorwegen. Een locatie waar voor de duurzame elektriciteit de laagste stroomprijzen ter wereld gelden. De klanten betalen de stroomprijs plus een vaste winstmarge per kWh. Deze winstmarge varieert van 2 tot 13 cent. Met alle gepresenteerde cijfers rekent de onderneming met een winstmarge per kWh van 2 cent.

Type klant:

B2B & B2C

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capitalist, Private Equity

USP’s:

Inkoop duurzame elektriciteit in Noorwegen NO4 locatie geschiedt tegen laagste prijs ter

wereld.

Benodigd kapitaal:

€1.400.000,- (Over een jaar nogmaals €1,4 miljoen, 2 jaar later €27,2 miljoen).

Investeringsbehoefte:

De onderneming beschikt momenteel over 5,5 megawatt aan elektriciteit en wil dit uitbreiden naar 80 megawatt. Hiervoor wil onderneming een aanbetaling doen voor de uitbreiding van een substation voor het leveren van de elektriciteit. Dit substation zal in oktober 2024 worden opgeleverd. De totale investering in de substation zal 4 miljoen gaan bedragen. De uitbreiding van de infrastructuur in de onderneming zal 26 miljoen gaan bedragen voor het opschalen van de hostingcapaciteit.

Sector:

Energy, ICT, Crypto

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal founders:

4

Aantal huidige werknemers:

4

Ervaring:

1 jaar werkzaam in hosting branche. De Noorse founder heeft 2 masters in bedrijfseconomie en accounting. Hij heeft in de afgelopen 25 jaar diverse internet hosting en softwareontwikkeling ondernemingen opgericht. De andere 3 oprichters zijn Nederlandse ondernemers. Een is opgeleid tot registeraccountant en heeft gewerkt als CFO voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. De ander heeft een achtergrond als werktuigbouwkundige. Zijn opleiding was gericht op mechanische en elektrische engineering.  De laatste heeft zijn ervaringen in het ontwikkelen van softwareapplicaties.

Maandelijkse omzet:

€228.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€2.736.000,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

€2.736.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€219.000,-

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code