Het platform voor dance beats, DJ’s en festivals

24 november 2021

Beschrijving onderneming:

Nooit meer frustratie omdat je jouw favoriete beats, DJ of festival niet meer terug kan vinden. De startup heeft de oplossing.

Het probleem wat veel mensen ervaren is dat alle informatie omtrent hun favoriete DJ’s en festivals verspreid te vinden is over het internet. Men vindt eigenlijk nooit hun favoriete muziek wanneer men dat wil. Wanneer de juiste DJ is gevonden moet men opnieuw met zoeken beginnen wanneer men een andere DJ wil beluisteren. Dit betekent frustratie bij de doelgroep, beperking in de mogelijkheden, niet wetende wat er nog meer is dan de muziek en festivals.

Het vinden van de juiste muziek en de content van de festivals is onnodig complex en dat leidt bij de doelgroep tot frustratie. Er zijn 3,5 miljoen dance-liefhebbers in Nederland en wereldwijd een veelvoud hiervan. Dit is een enorm potentieel ervan uitgaande dat deze mensen circa 8 euro per maand gaan betalen. Deze inschatting is gebaseerd op abonnementsdiensten als Spotify en Netflix. De opzet van het platform van deze startup is internationaal. 

Het platform wordt een app die op verschillende apparaten te gebruiken is, zowel op je smart TV als op je telefoon. Jouw favoriete dancemuziek te bekijken en te beluisteren waar en wanneer jij wilt.

 

Business Model:

de omzet komt met name vanuit de abonnees. De klanten betalen een klein bedrag per maand om te kunnen genieten van hun favoriete EDM content. Daarbij zullen we op termijn (indien het bereik groot genoeg is) ruimte bieden aan adverteerders.
 

Type klant:

B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor

 

USP’s:

Uniek aan het platform van deze startup is het concentreren van de Electronic Dance Music op een overzichtelijke plek. Alle relevante informatie is just one click away. Het verschil met bijvoorbeeld Youtube is dat de consument niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar dat specifieke nummer of het specifieke festival.
 

Benodigd Kapitaal:

€150.000,- tot €200.000,-
 

Investeringsbehoefte:

– €35.000,- opzetten platform

– €65.000,- marketing 

– €50.000,- personeel

 

Sector:

Leisure; Overige

 

Bedrijfsfase:

Pre-seed

 

Aantal founders:

1

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Team:

De founder is de initiatiefneemster en verbindende factor tussen een team van specialisten die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de app. Dit team van specialisten bestaat uit een marketingstrateeg, front-end en back-end developers en data specialisten.
 

Maandelijkse omzet (huidig):

€o,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€0,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€10.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€0,-

 

 

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

De thuiszorg die iedereen verdient

De thuiszorg die iedereen verdient

Beschrijving onderneming: Momenteel is er een grote vraag naar met name thuiszorg. Men wil en moet soms helaas langer thuis blijven wonen als vroeger. De woonzorg centra voor ouderen mensen zonder grote zorgvraag bestaan er niet meer. Alleen verpleeghuizen voor...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest