Platform voor sportlessen

18 juli 2020

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

NonstopFit is een platform waar je sportlessen van jouw favoriete trainers en sportscholen kan vinden om overal ter wereld aan mee te doen.

Onze focus is gericht op mensen die fit willen zijn of worden. Deze mensen fitnessen veelal bij sportscholen en studio’s, maar die fitness locaties zijn momenteel gesloten. Hierdoor moeten zij een alternatief zoeken en is de populariteit van online fitness via gratis kanalen (soms i.c.m. een betaalfunctie zoals Tikkie) enorm toegenomen. Het is de verwachting dat fitness, nadat sportscholen weer opengaan, een combinatie wordt van offline en online (net zoals bijvoorbeeld retail).

Probleem

Sportscholen en studio’s zijn dicht, trainers zitten werkloos thuis en 2.3 miljoen Nederlanders met een fitness abonnement hebben geen alternatief om nu te sporten.
Daarbij komt nog dat fitness voorheen al problemen had: populaire sportlessen waren vaak volgeboekt, lessen zijn prijzig, wanneer mensen hun les misten draaiden alsnog op voor de kosten en er zijn meerdere redenen waarom mensen niet naar de les konden komen (te laat, verkouden, etc.).

Onze oplossing

Een online platform waar mensen de sportlessen van hun favoriete trainers en sportscholen kunnen vinden zodat ze die waar en wanneer ze maar willen mee kunnen doen. Trainers en sportscholen zetten hun lessen op het platform en bepalen
of en hoeveel een persoon moet betalen om de les mee te doen. Het werkt zo: een persoon maakt een account op het platform, zoekt een les en boekt de les om toegang te krijgen.

Marktpotentieel

In Nederland hebben 2,3 miljoen mensen een fitness abonnement die momenteel niet kunnen sporten. In heel Europa zijn dat er 60 miljoen (in 2025 zijn dat er 80 miljoen
volgens Deloitte). Er bestonden soortgelijke platforms in de VS al voor de corona-crisis. De huidige periode zal mensen laten wennen aan de voordelen van online en on-demand fitness en zal functioneren als een katalysator.

Go-to-market strategie

Wij benutten de sterktes van trainers en sportscholen en zetten hen in omdat zij het meest (financieel) profiteren van het platform. Zij nemen de les op, uploaden of streamen die op het platform en bepalen de prijs voor mensen om de les
thuis mee te doen. Vervolgens delen zij de les op social media met hun gemiddeld 1000-5000 volgers (referral loop 1). De mensen die de online les hebben meegedaan kunnen de les ook delen op social media voor een beloning (referral loop 2).

Business Model 

Wij krijgen 10% van elke betaalde boeking op ons platform.

Nonstopfit

Bedrijf 

Start: April 2020
Investeringen tot zover: –
Investering: € 25.000,-

Product / Services:

Online platform, marketplace

Omzetverwachting platform:
2020 € 12.000,-
2021 € 200.000,-
2022 >€1.000.000

Investering:
nonstopFit wil €25k ophalen om te versnellen en fitness instructeurs en sportscholen weer aan betaald werk te helpen. Het geld zal voor marketing, branding sales, en development gebruikt worden.

Gebruik van investering:
Sales, marketing, branding, backend development

Voor verdere informatie verzoeken wij u contact op te nemen via het contactformulier.

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Kansrijke E-Bike seedfase 2

Benodigd Kapitaal: € 250.000,-
Maandelijkse Omzet: € 10.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Mobility, Retail

De onderneming is gestart in november 2022, heeft in Q2 een aanvang gemaakt met een pilot, die nu redelijk succesvol is afgerond. Er wordt gezocht naa...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code