Platform voor studie gerichte opdrachten voor studenten

13 december 2021

Beschrijving onderneming:

Deze startup is bestaat sinds januari 2021. Op het platform wat deze startup aanbiedt worden studie gerichte opdrachten voor een fixed fee geplaatst door bedrijven. Bedrijven bepalen zelf het bedrag en studenten voeren deze opdrachten uit zonder contract of KvK inschrijving. Hierdoor zorgen ze ervoor dat studenten zich tijdens hun studie al kan voorbereiden op de arbeidsmarkt. Ze hebben inmiddels meer dan 4500 studenten en meer dan 1000 bedrijven aangemeld op het platform. De bedrijven die zich tot nu toe hebben zijn erg divers, de opdrachten die ze nu kunnen aanbieden zijn Marketing & communicatie, sales, web development, databases opschonen en administratieve opdrachten.


Business Model:

Het platform werkt momenteel met een pay as you use principe. Er wordt een 20% fee gevraagd van de opdracht waarde voor het plaatsen van een opdracht. Voor bedrijven is dit in vergelijking met alternatieve alsnog de goedkoopste oplossing.

Daarbij kunnen bedrijven op dit platform ook extra services afnemen. Om commitment te waarborgen van bedrijven aan het platform heeft de startup een wallet of plaatsingstegoed op hun platform. Deze kan worden opgewaardeerd met verschillende pakketten (van €500,- tot €10.000,-) waarvoor je plaatsingstegoed krijgt. Met deze pakketten krijgen bedrijven extra services wanneer zij meer storten in het plaatsingstegoed. De extra services bestaan uit hulp bij het formuleren van een opdracht, promotie van de opdracht, een blog over het bedrijf ect. De services worden niet verleent wanneer een bedrijf niet meer dan €500,- aan plaatsingstegoed heeft, maar deze pakketten zijn niet verplicht.

Vanaf het 2e kwartaal van 2022 wordt het abonnementsmodel gelanceerd, waarbij bedrijven voor €9,95 per maand gebruik kunnen maken van het platform. De fee per opdracht wordt dan teruggebracht naar 15%. Hierdoor ontstaat er een vaste stroom aan recurring revenue. Bedrijven kunnen ook nog 2 andere pakketten afnemen (€29,95 & €49,95 per maand) waarbij de fee per opdracht lager wordt en extra services worden geleverd.

 

Type klant:

B2B

 

Gewenst type investeerder:

Venture Capitalist; Angel Investor; Incubator/accelerator

 

USP’s:

Op dit platform werken alle studenten zonder (uitzend)contract of KvK inschrijving, maar volgens het bijverdien principe. Door dit principe te gebruiken hoeven de studenten alleen een overeenkomst te tekenen wat bijhorend is voor bij de opdracht waarin alle voorwaarden en afspraken in staan vast gelegd. Hierdoor zal dit platform altijd de goedkoopste zijn in vergelijking met alternatieven.

Daarnaast focust dit bedrijf zich op de communicatie naar studenten en op studie gerichte opdrachten. Hierdoor hebben ze veelal HBO en WO studenten ingeschreven op het platform die kwalitatief goed werk uitvoeren.

Tot slot is er voor studenten de mogelijkheid om een kwalitatief CV met werkervaring en reviews op te bouwen. Aangezien ze focussen op studie gerelateerde opdrachten is het veel relevanter voor de vervolgstap in hun carrière.

 

Benodigd Kapitaal:

€500.000,-
 

Investeringsbehoefte:

– Marketing: €100.000,-

– Personeel: €350.000,-

– Onderzoek uitbreiding buitenland: €10.000,-

– Nieuw kantoor huur: €40.000,-

Vervolg financiering wordt verwacht gedurende 2022 om verder uit te breiden naar het buitenland en verder te groeien in Nederland.

 

Sector:

B2B Software; B2C Software; Zakelijke dienstverlening

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

3

 

Aantal huidige werknemers:

5-25

 

Ervaring:

Dit is een jong en enthousiast founding team wat bestaat uit drie founders:

Founder 1: BSc bedrijfskunde, master in strategic entrepreneurship, gewerkt bij een uitzendbureau en heeft een interne website beheert en gemanaged als bijbaan.

Founder 2: Master in Management, 3 jaar directeur van een uitzendbureau.

Founder 3: 5 jaar ervaring als app en softwareontwikkelaar.

 

Maandelijkse omzet (huidig):

Tussen €7.000,- en €18.000,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€190.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€550.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€40.000,-

 

Overige relevante informatie:

De startup heeft in een eerdere funding ronden een lening van €500.000,- weten te bemachtigen bij Angels. Deze wordt per maand betaald en in maart 2022 zal de laatste storting zijn. De founders hebben ieder €10.000,- geïnvesteerd in het bedrijf.

De founders zijn publiekswinnaar geweest of zijn hoog geëindigd in verschillende events voor jonge ondernemers.

Er wordt begroot dat een extra sales medewerker binnen een jaar meer oplevert dan dat het kost alleen al op basis van de abonnementen fee.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code