Populaire escape room specialist wil uitbreiden

4 april 2022

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

 

Deze organisatie is een specialist in authentieke belevenissen en events voor zowel het bedrijfsleven als individuele groepen.

Op een historische locatie in Zuid-Holland zijn in 2017 een aantal escaperooms en een cocktail bar opgezet, volledig in de stijl van Victoriaans Engeland tijdens de roaring twenties. Gasten kunnen mysteries oplossen in de escaperooms of cocktailworkshop volgen in de bar die in ‘speakeasy’ style is ingericht. De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als een van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

De organisatie wil dit lucratieve business concept gaan uitbreiden naar andere steden, door binnen vijf jaar vijf nieuwe locaties met daarin drie escaperooms en een cocktailbar te realiseren. Voor deze uitbreiding is een financiële injectie nodig voor de bouw en de realisatie van het concept op nieuwe locaties. Heeft al concrete plannen voor de eerste nieuwe locatie. Daarbij is een er een makelaar voor hem opzoek naar andere locaties voor dit specifieke en unieke concept.

 

Business Model:

Het businessmodel is gebaseerd op boeking voor de escaperooms en de cocktail bar.

 

Type klant:

B2B & B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor

 

USP’s:

– De nieuwe beoogde locaties zijn historische en cultureel erfgoed, wat het concept nogmaals versterkt.

– De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als één van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

 

Benodigd Kapitaal:

€300.000,- per nieuw vestiging.
 

Investeringsbehoefte:

De investeringsbehoefte is voor de bouw van de kamers. Doel is binnen vijf jaar vijf nieuwe locaties met elk drie escaperooms en één speakeasy cocktail bar te realiseren.

Het bedrag voor openen van een nieuwe locatie zal voornamelijk uit bouwkosten en huur opgebouwd zijn. Per kamer is een schatting gemaakt van €60.000,- aan bouwkosten. Voor 3 kamers is dit €180.000,-. De cocktailbar zal rond de €70.000,- kosten. Totaal per locatie ramen ze kosten in van €300.000,- inclusief onvoorziene kosten plus werkkapitaal. 

 

Sector:

Leisure; Horeca

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

1

 

Aantal huidige werknemers:

5-25

 

Ervaring:

De founder is zoon van een stadsgids en is in de organisatie van stadsarrangementen voor de zakelijke markt gerold. Hij heeft zijn eigen evenementenbureau opgezet dat gespecialiseerd is in bedrijfsevents.

Ook beschikt hij over uitstekende verbale kwaliteiten, waarmee hij moeiteloos de bezoekers van de escape rooms kan instrueren en enthousiasmeren. Zijn expertise uit zich doordat hij een veelgevraagde gastdocent is op verschillende hogescholen in Nederland.

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€22.000,-  (gebaseerd op 2 kamers)
 

Omzet (Prognose):

Huidige vestiging met twee kamer levert €280.000,- per jaar.

Per nieuwe vestiging met drie kamers levert dit €400.000,- extra omzet op met jaar. 

 


Huidige maandelijkse kosten:

€12.000,-

Overige relevante informatie:

De huidige locatie is gerealiseerd d.m.v. van een crowdfunding financiering bij Collin Crowdfund. Hier is €150.000,- voor gefinancierd wat maandelijks afgelost wordt. Hiervoor is een garantstelling door de founder afgegeven en een bankgarantie van €20.000,- met daarboven op €20.000,- direct in de onderneming te hebben gestort.

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code