Prijswinnend fashion label uit Nederland

27 januari 2023

Dit bedrijf is een Nederlands fashion label dat laat zien dat fashion en duurzaamheid prima hand in hand gaan. De onderneming is in 2014 opgericht en richt zich op de bewust levende onafhankelijke vraag.

In haar thuismarkt betreft het ca. 10 miljoen vrouwen. Tot en met 2018 hadden de founders ook andere activiteiten naast dit bedrijf. In deze periode is het concept ontwikkeld en zijn de eerste collecties op de markt gebracht. Na de nominatie voor de ‘Green Talent Fashion Award’ hebben de founders een business plan gemaakt en de eerste ronde financiering opgehaald. In 2019 is de firma daadwerkelijk opgestart en direct ook opgepikt door agenten in het buitenland wat betekende dat de producten van het bedrijf vanaf 2020 ook verkrijgbaar zijn in Duitsland, België en Zwitserland. In 2020 en 2021 is de onderneming in het buitenland genomineerd en heeft zij in 2021 de ‘German Design Award’ gewonnen omdat zij liet zien dat fashion prima is te maken van gerecyclede natuurlijke materialen. Eind 2020 is de eerste brandstore geopend in de 9 Straatjes in Amsterdam. In deze periode is de proof of concept bewezen omdat de onderneming groeide in de markt.

Business model:

De onderneming designed zelf haar producten wat betekent dat de styles in eigen beheer zijn. Ze stelt zelf de prijzen vast en dus ook de marge. Productie vindt plaats in Europa. Afzet vindt plaats via wholesale, e-commerce en eigen winkel (opening meerder winkels is in het plan opgenomen). De volledige keten is in beheer waardoor bij groei en opschaling er een verdienmodel is waardoor vanuit eigen middelen verdere groei kan worden gefinancierd.

Type klant:

B2C

Gewenst type investeerder(s):

Angel Investor, Venture Capital, Private-Equity

USP’s:

  • Een eigen handschrift en productvoering die onderscheidend is ten opzichte van andere merken.
  • Heeft bewezen om in een moeilijke periode van Corona, oorlog en inflatie te groeien.
  • Producten zijn gemaakt van biodegradable en/of gerecycled materialen waardoor de productpropositie toekomstvast.
  • Het merk en product heeft bewezen om internationaal op te schalen.
  • De processen worden digitaal ondersteund met state of the art systemen waardoor met een klein hoog opgeleid team de groei in de markt kan worden gerealiseerd.

Benodigd kapitaal:

€600.000,-

Investeringsbehoefte:

De investeringsbehoefte betreft 2023 en 2024, onder te verdelen in 350.000 EUR voor 2023 en 250.000 EUR voor 2024. Voor 2023 is al 150.000 euro toegezegd met een mogelijke uitbreiding tot 200.000 euro. Investeringen hebben betrekking op:

  1. Versterking sales
  2. Opening winkels
  3. Versterking van het merk en de merkbekendheid
  4. Versterking van het team

Voor toelichting wordt verwezen naar de financials in het pitchdeck.

Sector:

Consumentengoederen, Fashion, Retail

Bedrijfsfase:

Series A

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

3

Ervaring founder(s):

De founders hebben ruime ervaring in general management, design, marketing en business development. De investor table bestaat verder uit aandeelhouders met ervaring in strategie, sustainability, retail, finance and governance. Het team van (veelal part-time medewerkers) bestaat uit mensen met ruime ervaring in de sector in combinatie met young potentials.

Maandelijkse omzet:

€50.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€1.000.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€2.000.000,-

Maandelijkse kosten:

€65.000,-

Overige relevante informatie:

De onderneming vindt zich in de early stage. Merk, product, processen en systemen staan. Versterking in commercie vanaf 1 februari. Focus voor de komende periode is omzetgroei op basis van de huidige productlijn. Daarnaast wordt het assortiment uitgebreid om de doelgroep nog beter te bedienen en tegelijkertijd de omzet door het jaar heen te laten groeien. Met de opening van de volgende store wordt hieraan invulling gegeven. Deze store zal de basis zijn voor de uitrol van volgende stores. Alles sterk ondersteund door e-commerce en met een vergroting van het aantal verkooppunten in de thuismarkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

A modern thrift store concept

A modern thrift store concept

This company is going to be a sustainable and modern thrift store concept that offers high-quality secondhand goods...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code