Private equity Rotterdam

23 september 2022

Private equity in Rotterdam is het risicodragende kapitaal van een investeringsmaatschappij om bedrijfsovernames, strategische veranderingen of significante groei te financieren. Zij beleggen (voornamelijk) in aandelen die niet beursgenoteerd zijn. Bij private equity gaat het meestal om een investering in een groot bedrijf wat al veel processen heeft draaien.

Private Equity Rotterdam

Private equity is de volgende stap na venture capital waar het start- en groeikapitaal al is geïnvesteerd. Een fonds investeert door middel van grote bedragen in bedrijven die al een groot deel van de markt bezitten of dat graag willen op korte termijn.

Private equity in Rotterdam

Er zijn een aantal private equity-bedrijven in Nederland. De meeste bedrijven die in dat wereldje zitten opereren vaak ook in het buitenland. Nu hebben we het over bedrijven die dit doen, maar er zijn ook andere organisaties die in private equity actief zijn. Denk aan banken, vermogende families of lokale fondsen.

Investeren in een equity-fonds

Investeren in een private equity fonds als particulier is bijna onmogelijk. Dit gebeurd dan ook meestal door kleinere fondsen of business angels. Er zijn een aantal private equity fondsen naar de markt gebracht waardoor je makkelijk wereldwijd kan investeren in één van deze bedrijven.

Meestal gaat het in deze sector om enorme bedragen. Dit heeft eigenlijk geen limiet. Sommige kleinere fondsen investeren soms “een paar miljoen”. Bij de grotere bedrijven loopt dat tot in de biljoenen. Veel grote bedrijven maken hier gebruik van, het is vaak zelfs interessanter dan het afsluiten van een gewone lening.

Hoe werkt private equity financiering ?

Met private equity financiering wordt er kapitaal verstrekt in ruil voor aandelen in bedrijven die gewoonlijk niet beursgenoteerd zijn. Private equity is een vorm van actief aandeelhouderschap. Aandeelhouders werken samen met managementteams van de bedrijven waarin ze investeren om de waarde op lange termijn te vergroten. Uiteindelijk zullen private equity investeerder deze waarde realiseren door aandelenverkoop of beursintroductie van het bedrijf waarin ze hebben geïnvesteerd.Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code