De software die de professionele interieurbranche zal veranderen

12 november 2020

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Beschrijving onderneming:

Met deze cloud-based software kunnen interieur ontwerpers tot wel 60% sneller en efficiënter producten vinden, omschrijven en verzamelen. Merken en leveranciers krijgen een direct verkoopkanaal naar interieur professionals (een moeilijk te bereiken markt) en kunnen meekijken naar de gekozen producten en zijn specificaties. De eindgebruiker krijgt een ontwerpproces dat gestructureerd verloopt, waar communicatie en duidelijkheid de toon voeren.

Dit bedrijf is de oplossing voor een branche die nog ouderwets werkt, een branche waar tijd, geld en energie verloren gaat aan het verzamelen, beschrijven en communiceren over producten. Ontwerpen uitgewerkt in Excel, Word of PowerPoint behoren tot de verleden tijd. Met deze software wordt een interieurontwerp proces centraal georganiseerd terwijl de leden van het projectteam (interieurontwerper, klant, leverancier, producent en/of agent) decentraal kunnen blijven werken. Een werkmethode die steeds belangrijker wordt in de huidige ‘thuiswerk’ tijd.

Er is in 2019 en 2020 reeds €150.00 geïnvesteerd in de ontwikkeling van de software en een testperiode (Q4 2019 t/m januari 2020) heeft het succes en de potentie bewezen.

Market:

Interieur designers: Interieurarchitecten, Architecten, Interieur stylisten, Facility managers

Merken: Producenten, Meubel designers, Agenten

Leveranciers: Product leveranciers, Interieur projectmanagers, Project Adviseurs

TAM: 40.000.000

SAM: 345.000, unique site visitors per year

SOM: 35.000, expected users of software

Businessmodel:

Dit bedrijf werkt op abonnement basis met 3 soorten gebruikers (Interieur designers, Merken, Leveranciers). Elke gebruiker betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik van de software.

USP’s:

De combinatie van inspiratiebron zijn (ook wel ‘database’ genoemd) en de tool die deze onderneming biedt voor interieur professionals is uniek. De optimale werking van deze tool is het concurrentievoordeel waar het bedrijf zich op focust. De tool (in combinatie met de andere functies) zal de interieurontwerpers aantrekken en een actieve gemeenschap van interieurontwerpers zal de andere zakelijke professionals aantrekken.

Benodigd Kapitaal:

€550.000

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Venture Capitalist; Private Equity; Incubator/accelerator

Gewenste eigenschappen / competenties die je zoekt in een investeerder:

Een stille of een adviserende investeerder. Een investeerder met ervaring in het (internationaal) vermarkten van een cloud-based software zou ideaal zijn.

Sector:

B2B Software

In welke fase bevindt de organisatie zich?:

Seed

Omzet (Historisch & Prognose):

In (en in de aanloop naar) de testperiode (q4 2019 t/m januari 2020) is een omzet van €15.600 behaald aan verkochte jaar abonnementen.

Omzet Prognose: 2021 = € 86.000, 2022 = € 665.000, 2023 = € 2.020.000

Break even wordt bereikt in Q3 van jaar 2.

Investeringsbehoefte:

De investeringsbehoefte bedraagt €550.000 over een periode van 1,5 jaar en wordt als volgt gebruikt: Software ontwikkeling € 192.500 Operationele kosten € 247.500 Promotionele kosten € 110.000.

Aantal founders:

2

Aantal werknemers:

1-5

Geïnteresseerd of vragen? Neem vrijblijvend contact op via het reactieformulier rechtsboven aan de pagina.

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code