Vegan voedingssupplementen

21 februari 2022

Beschrijving onderneming:

Deze start-up produceert vegan voedingssupplementen, welke zijn ontwikkeld in een laboratorium. Klanten met verschillende gezondheidsproblemen zijn al succesvol geholpen door deze voedingssupplementen. Denk hierbij aan mensen met overgewicht, obesitas, diabetes, reuma, actrose, fibromyalgie, longproblemen, huidproblemen, te hoog cholesterol gehalte, haaruitval, spieraandoeningen, burn-out klachten, weerstand, vitamine tekorten, eczeem, psoriasis en schildklieraandoeningen. Naast de voedingssupplementen voor het afvallen, produceert deze organisatie ook supplementen om aan te komen. En dat alles met de kracht van de natuur! 

Één van de vennoten geeft ook begeleidingstrajecten. Deze kunnen zowel met als zonder hulpsupplementen afgenomen worden. Dat betekent dat wanneer iemand een pakket met supplementen afneemt, zij deze automatisch iedere maand van ons toe gestuurd krijgen en dus 6 maanden geen omkijken naar hebben. 

De afgelopen tijd heeft deze startup 12 nieuwe producten ontwikkeld. De blauwdrukken van deze producten zijn goedgekeurd en klaar om omgezet te worden tot het eindproduct. Deze supplementen zijn niet beschermd in de vorm van een patent, omdat de aanvraag van een patent op zulke producten lastig is. De supplementen zijn wel beschermd op receptuur. Daarom kan het precieze recept niet worden nagemaakt.

Alle producten zijn op basis van natuurlijke ingrediënten. Bijna alle supplementen zijn in poeder vorm, 1 product bestaat uit capsules en 1 product zijn liquid caps. Op deze manier kunnen de producten zo puur mogelijk blijven, zonder enige vorm van toevoeging om het te binden.

 

Business Model:

Het klantenbestand bestaat vooral uit B2C. Ook wordt er B2B geleverd. Er wordt gewerkt met distributeurs en resellers in zowel Nederland als in België. In totaal zijn dit er 8, waarvan er 4 actief bestellen. Er wordt momenteel gegroeid naar uitbreiding naar Duitsland en Frankrijk.
 

Type klant:

B2B & B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor, Venture Capitalist

 

USP’s:

Deze startup heeft haar vegan producten zelf ontwikkeld in een laboratorium. Alle producten zijn op natuurlijke basis, zonder extra toevoegingen geproduceerd. 
 

Benodigd Kapitaal:

€75.000,-
 

Investeringsbehoefte:

€50.000,- Werkkapitaal

€15.000,- Samenwerkingen en marketing

€10.000,- Uitbreiding van bedrijfsplaatsing

 

Sector:

Food, Health

 

Bedrijfsfase:

Early Growth

 

Aantal founders:

2

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Ervaring:

Vennoot 1 is het gezicht van het bedrijf en begeleidt klanten in een traject om hun gezondheid te verbeteren. Deze vennoot heeft ervaring met het runnen van een eigen bedrijf. Deze vennoot beschikt over de juiste vakkennis, zorgt voor de verkoop en houdt zich bezig met de ontwikkeling van de producten.

Vennoot 2 is verantwoordelijk is voor de administratie, goederen, leveringen, en de juridische aspecten die komen kijken bij de organisatie. Deze vennoot heeft meerdere beveiligingsopleidingen gedaan, waaronder particulier rechercheur. Bedrijfsmatig heeft hij veel met advocaten aan tafel gezeten. Hierdoor beschikt hij over een solide juridische basis.

 

Maandelijkse omzet (huidig):

€7.000,-
 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€100.000,-
 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€225.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€4.000,-

 

Overige relevante informatie:

Om te starten is er €15.000,- geïnvesteerd. Daarnaast is in de afgelopen 1,5 jaar alle winst terug het bedrijf in gezet om de solide basis te kunnen bouwen die er nodig is. In 2020 en 2021 is er respectievelijk €5.000,- en €25.000,- herïnvesteerd.

Volg ons

Recente plaatsingen

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Online verkoop en marketing voor CDB-producten

Deze partij faciliteert een full-service in de online verkoop en marketing van CBD-producten aan eindgebruikers. Hun partner is een erkend laboratorium met meer dan tien jaar expertise, opgedaan in Noord-Amerika en wereldwijd. Dit bedrijf kan de verkoop verhogen,...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

De eerst echte duurzame bank

De eerst echte duurzame bank

Dit is een nieuw soort online bank. Dit bedrijf gelooft erin dat bankieren niet draait om geld verdienen, maar om te...

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code