Innovatieve manier van ventileren tegen de verspreiding van ziekteverwekkers

23 december 2020

Beschrijving onderneming:

Dit bedrijf is in 2020 opgericht met de opdracht om de verspreiding van ziekteverwekkers via de binnenlucht te stoppen. De gebruikte technologie is schoner, stiller en zuiniger dan alle andere bestaande traditionele ventilatieoplossingen. Het principe wordt al decennia toegepast op operatiekamers en in clean rooms, maar is nooit geschikt gemaakt voor brede toepasbaarheid.

De technologie wordt beschikbaar als een Plug & Play voor de zakelijke markt, maar ook als doe-het-zelf pakket die door iedere ZZP’er of handige klusser in elkaar kan worden gezet. Het pakket heeft in opzet erg veel overeenkomsten met de IKEA producten.

In december 2020 wordt begonnen met de fabricage en in januari 2021 worden de eerste systemen geleverd en geïnstalleerd bij de eerste klanten.

Dit bedrijf heeft het tot haar missie gemaakt om de gezondste binnenlucht in utiliteitsgebouwen te creëren. De nadruk ligt hierbij in eerste instantie op onderwijsinstellingen en zorginstellingen.

In 2020 zijn er 2 projecten gedaan die een omzet van 77.000 hebben opgeleverd.

Begin 2021 wordt eveneens begonnen met het vormen van een SPV (Special Purpose Vehicle) met als doel een publiek private samenwerking (PPS) te starten gevormd door o.a. de centrale overheid, installatiebedrijven, onderwijsinstellingen, gezondheidsinstellingen met als doelstelling om in 2021 – 2022 circa 20.000 vertrekken in onderwijsinstellingen en zorginstellingen te voorzien van het systeem.

De ervaren ondernemer heeft een schaalbaar recurring businessmodel gecreëerd. Daarnaast is de onderneming niet kapitaal intensief, doordat de productie en voorraad wordt gefinancierd door franchisenemers.

Business Model:

  • Licentie: Deze vergoeding bestaat uit een vaste fee per maand plus een bepaald percentage van de gerealiseerde omzet die de licentienemer/ franchisenemer met het product realiseert.
  • Commissie: Dit bedrijf heeft een eigen marketing & sales afdeling en genereert leads en opdrachten voor deze franchisenemers. Ze ontvangen een bepaald percentage van de gerealiseerde omzet.

 Zoals al eerder aangegeven is dit een schaalbaar “recurring income” model.

 

Type klant:

B2B & B2B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Venture Capital

USP’s:

  • Ervaren ondernemer die al meerdere ondernemingen in dezelfde branche heeft opgezet en heeft verkocht;
  • Deze manier van ventileren is schoner, stiller en zuiniger dan alle andere bestaande traditionele ventilatieoplossingen;
  • De technologie wordt beschikbaar als een Plug & Play voor de zakelijke markt, maar ook als doe-het- zelf pakket die door iedere ZZP’er of handige klusser in elkaar kan worden gezet;
  • Er bestaat geen organisatie/ fabrikant ter wereld die over gelijkwaardige technologie beschikt die in zo’n korte tijd de binnenlucht in een ruimte compleet ververst;
  • De systemen bestaan voor tenminste 70% uit duurzaam hout;
  • Het ontwerp is erop gericht dat het systeem door 4 mensen in één dag kan worden geïnstalleerd. Ook is er geen langdurig en complex voorbereidingstraject nodig. De faalkosten zijn daarnaast ook lager 90 dan bij traditionele installaties.

Benodigd Kapitaal:

€500.000

Investeringsbehoefte:

Het bedrag wordt gebruikt om de periode te overbruggen tot en met de realisatie van de SPV. Bovendien wordt het gebruikt voor de uitbreiding van de marketing & salesafdeling, zodat er een soepele en efficiënte internationale uitbouw van het franchisenetwerk wordt gerealiseerd.

Sector:

Bouw & Installatie; Impact; Health

Bedrijfsfase:

Early Growth

Aantal founders:

1

 

Aantal huidige werknemers:

1-5

 

Omzet (huidig):

November en december €77.000 (2020)

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€700.000

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€2.500.000

 

Huidige maandelijkse kosten:

€47.000

 

Reeds toegezegde financiering:

Er is reeds €110.000 aan eigen inbreng geïnvesteerd door de founder/CEO.

 

Is er door de ondernemers reeds een investering opgehaald bij derden voor de betreffende onderneming?:

Nee

 

Wordt er binnen 24 maanden nog een vervolginvestering verwacht?:

Ja

Overige relevante informatie:

De onderneming wordt geleid door een ervaren serie ondernemer die meerdere ondernemingen heeft opgezet en verkocht.

Al deze ondernemingen ontwikkelen, produceren en verkopen nog steeds duurzame ventilatie- en/ of verwarmingstechnologie. 

Hij heeft de afgelopen 25 jaar een groot nationaal en internationaal netwerk opgebouwd, waar de decisionmakers op het juiste niveau kunnen worden benaderd.

De verwachting is dat de onderneming gedurende 2021 reeds cash flow positief kan zijn.

 

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andereVolg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code