Venture Capital Nederland

21 juli 2021

Venture Capital in Nederland bevindt zich in een stijgende lijn. Venture Capital partijen in Nederland hebben in de eerste zes maanden van dit jaar voor bijna 3 miljard euro in Nederlandse start-ups en groeiende ondernemingen geïnvesteerd, zes keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt dinsdag uit een nieuwe analyse van onder meer de Dutch Startup Association (DSA), KMPG, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) en Techleap. 

Venture Capital in Nederland haalt daarbij een record bedrag voor Nederlandse tech startups in 2020. Nederlandse tech-startups hebben in 2020 bijna 1,7 miljard euro aan venture capital opgehaald.

Een selectie van de bekenste Venture Capital bedrijven in Nederland zijn momenteel: INKEF Capital, ABN Amro Ventures, No Such Ventures, VOCCP en Percival Participations. 

VentureCapital.nl kan van grote meerwaarde zijn voor Venture Capital in Nederland. Op ons platform vindt je momenteel meer dan 150 actieve startups met hun investeringspropositie. Startups uit verschillende sectoren zijn te vinden op het platform, van Software tot Food, maar ook Impact en Vastgoed. Venture Capital bedrijven in Nederland die aangesloten zijn bij ons platform worden periodiek op de hoogte gesteld van al ons nieuwe aanbod. De Nederlandse Venture Capital bedrijven kunnen hierdoor gemakkelijk reageren en zo vrijblijvend in contact komen met onze startups.

Wat is Venture Capital in Nederland?

Bij Venture Capital in Nederland ligt de interesse voornamelijk in start-ups of snelgroeiende bedrijven, in welk geval hun kapitaal durfkapitaal (venture capital) wordt genoemd. Sommige Nederlandse provincies hebben zelfs hun eigen participatiemaatschappijen voor lokale bedrijven, regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).

Een Venture Capital partij in Nederland is een fonds voor risicovolle investeringen in innovatieve en/of snelgroeiende ondernemingen, doorgaans binnen een bepaalde sector of bedrijfstak. Je zou rechtstreeks een financiering kunnen aanvragen bij een durfkapitaalfonds of via tussen personen (zoals VentureCapita.nl). Venture Capital in Nederland begint doorgaans bij €200.000,- in ruil voor eigen vermogen en ligt gemiddeld tussen de €1 miljoen en €3 miljoen.

Venture Capital bedrijven in Nederland investeren doorgaans ‘kleinere’ bedragen. Venture capital partijen investeren bedragen van €250.000 of meer, en ROM’s vaak €1 of 2 miljoen of meer. Grotere kapitaalinvesteringen van enkele tientallen miljoenen euro’s krijgen regelmatig veel aandacht in de media, maar in de praktijk is 80% van de investeringen minder dan €5 miljoen. 

Venture Capital bedrijven in Nederland ontvangen jaarlijks honderden aanvragen. Ze selecteren alleen de meest veelbelovende voorstellen. Als je van plan bent een Nederlands Venture Capital bedrijf te benaderen, is het de moeite waard om te leren hoe zij beoordelen en investeren. Investeerders zien graag dat je hun positie begrijpt en het voorstel ook vanuit hun perspectief bekijkt. Later in het proces spelen onderhandelingen en contractuele afspraken een belangrijke rol. Het is verstandig om een ​​professional in te huren om je bij deze aspecten te helpen. Het hoofddoel van de Venture Capital bedrijven in Nederland is het genereren van een return on investment (ROI) voor zijn deelnemers. Om dit te bereiken, zoeken ze naar de aandelen van een bedrijf die in de loop van de tijd in waarde stijgen. Zij streven ernaar hun aandelen over drie tot zeven jaar door te verkopen. Dit is hun ‘exit’-strategie.

Ben je actief binnen Venture Capital in Nederland en wil je op de hoogte blijven van al ons nieuwe aanbod? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of geef jouw zoekprofiel aan ons door.

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code