Innovatief Urban Kledingmerk

8 april 2021

Beschrijving onderneming:

Het online merk werd in 2019 opgericht door twee ambitieuze jongens en is begonnen met verkopen in 2020. Het is een e–commerce luxe duurzaam lifestyle – merk.

Deze startup is met het doel begonnen om kunst en kleding bij elkaar te brengen. Het is een nationaal luxe duurzaam lifestyle – merk dat bekend staat om zijn high end mode. Het merk heeft een compleet assortiment hoogwaardige items gecreëerd die inspireren uit het leven van de 2 ambitieuze jongens. Waar kunst en kleding bij elkaar worden gebracht.

Het merk is een duurzaam lifestyle – merk dat zich vooral op goede comfortabele en luxe kleding richt. Ze zijn milieubewust bezig en willen de wereld graag laten zien dat je met de juiste producten en de juiste ingrediënten ook mooie kleding kan produceren.

De duurzame luxe kleding wordt op dit moment voornamelijk op hun eigen website verkocht. Maar in de toekomst is uitbreiding naar andere platformen of winkels zeker mogelijk.

Aangezien de basis voor een winstgevend merk is gelegd, willen de oprichters van start gaan met het koppelen van een verdienmodel aan hun website. Momenteel wordt er nog voor gekozen om de kleding via een tussen leverancier te laten lopen, maar het doel is om dit zo snel mogelijk op te schalen naar eigen inkoop. Dit gaat leiden tot nog meer aantrekkelijke marges en waardoor er nog sneller geschakeld kan worden. Dit is onderdeel van het nieuwe businessmodel waar deze groeifinanciering voor nodig is.

Het merk focust zich ook op een jong en ambitieus publiek en brengt zijn hoogwaardige luxueuze duurzame lifestyle – merk binnen handbereik van iedereen.

Missie en visie: Het brengen van verandering in de wereldwijde mode-industrie door de productieketen te verduurzamen. 

 

Vintage programma:

In het vintage programma wordt oude kleding een tweede kans gegeven. Met het Vintage programma willen de ondernemers de consument laten zien dat kleding weggooien onzinnig en niet nodig is. Zo maakt de startup gebruik van verschillende kortingscode ’s om het vintage programma aan te moedigen. De consument stuurt de kleding op, wordt door de startup verwerkt en verkocht voor een gereduceerde prijs (onder het kopje vintage programma weergegeven op de website). De consument ontvangt als beloning een kortingscode (denk hierbij aan ongeveer 15% tot 25%).

De startup is gecertificeerd door de beste. Denk hierbij aan: OCS 100, OCS Blended, Peta Vegan approved, GRS, OEKO TEX & organic certified.

Business Model:

E- Commerce (directe verkoop van duurzame luxe kleding met opdruk aan B2C klanten)

Optie: Bedrijfskleding maken naar wens van de klant (B2B)

 

Type klant:

B2C voornamelijk maar mogelijkheid om ook de B2B markt op te gaan

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor 

USP’s:

  1. Kennisplatform waar informatie wordt gedeeld over de fashionidustrie en duurzaamheid van kleding;
  2. Vintage programma: De klant krijgt bij inlevering van een oud gebruikt item verschillende kortingscode ’s om het vintage programma aan te moedigen.

 

Benodigd Kapitaal:

€100.000,-

 

Investeringsbehoefte:

Voorraad (kleding): €25.000, Marketing & Influencers €35.000, Productieontwikkeling €10.000, Operationele kosten €10.000, Personeel €10.000, onvoorziene kosten €10.000.

 

Sector:

E-Commerce

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

2

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

€0 – €500

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€407.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€1.000.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€150

Reeds toegezegde financiering:

0

 

Is er door de ondernemers reeds een investering opgehaald bij derden voor de betreffende onderneming?:

Nee, er is alleen ongeveer €6000 geïnvesteerd door de founders.

 

Wordt er binnen 24 maanden nog een vervolginvestering verwacht?:

In overleg

 

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*
Nieuwsbrief

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

De rolstoel opnieuw uitgevonden

De rolstoel opnieuw uitgevonden

Benodigd Kapitaal: € 630.000,-
Maandelijkse Omzet: € 30.000,-
Sector(en): Consumentengoederen, Health, Mobility

De onderneming is sinds 2018 een start-up in mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Wij hebben het onze missi...
Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code