Waarom investeren in jouw bedrijf?

 

Vaak denken ondernemers als eerste aan hun unieke product, technologie en innovatie kracht. Daarbij zal ook de feedback van klanten in de pitch worden meegenomen. Maar bij alle investeringen waar de founder van deze onderneming bij betrokken was draaide het uiteindelijk vooral om die ene vraag:

Heeft dit team het in zich om succesvol te zijn?

Daarom wil je voorbereid zijn op deze vraag. Wat is de kracht van jouw team, en wat zijn de ontwikkel punten? Wat zijn jouw persoonlijke (leiderschaps)kwaliteiten, valkuilen en blinde vlekken? En hoe kun je laten zien dat je jouw persoonlijke en organisatie ontwikkeling serieus neemt?

Of ben je zelf de investeerder en zijn dit precies de vragen die je beantwoord wilt hebben voordat je instapt? En zoek je een partij die als onderdeel van de Due Diligence de dialoog op deze vragen kan faciliteren?

Bouwen van High Performance Teams

De omgeving waarin jouw bedrijf zich beweegt is complex en verandert voortdurend. De sleutel tot succes ligt in een excellente onderlinge samenwerking die gericht is op leren, ontwikkelen en verbeteren. Steeds vaker zal de wendbaarheid en het aanpassingsvermogen van de organisatie de doorslaggevende factor voor succes zijn.

Daarbij wordt de kracht van de organisatie dus bepaald door de kwaliteit van het team.

Pas als alle teams in jouw organisatie optimaal samenwerken en durven te experimenteren bereik je het volle potentieel.

Deze partner van VentureCapital.nl begeleidt ondernemers bij het ontwikkelen van een High Performance Organisatie. Op basis van heldere inzichten en met concrete acties brengen ze jouw team in beweging en creëren we de randvoorwaarden voor groei en persoonlijke ontwikkeling.

Hiermee groeit niet alleen de kracht van jouw organisatie, maar ook het vertrouwen van jouw investeerders.

Resultaten

Onderzoek toont aan dat High Performance Organisaties zich gemiddeld genomen onderscheiden met de volgende resultaten:

  • 29% meer winst;
  • Hogere wendbaarder wat leidt tot duurzame groei;
  • 10% hogere klanttevredenheid;
  • Hogere betrokkenheid van medewerkers en;
  • 37% lager ziekteverzuim.

Analyse: High Performance Scan

Met de High Performance Scan voor teams en organisaties brengt deze partner de grootste ontwikkelmogelijkheden in kaart. Daarbij worden onder andere 7 basisvoorwaarden gemeten die 80% van de effectiviteit van de teamsamenwerking bepalen, waaronder de structuur van de organisatie en de kwaliteit van het management. Daarnaast brengen ze de teamdynamiek in kaart, waarbij onder andere aandacht is voor de mate van psychologische veiligheid, eigenaarschap en aanpassingsvermogen.

Deze partner gebruikt de scan vaak als nulmeting, zodat ze exact weten waar de grootste kansen liggen én dat op een later moment de groei en ontwikkeling van de organisatie meetbaar gemaakt kan worden.

Verandering: Bewezen programma’s

De inzichten en conclusies op basis van High Performance Scan zijn het uitgangspunt voor het verdere traject. Met praktijk ervaring als leidinggevende, en een flinke dosis ervaring als coach en organisatieadviseur, gaan jullie samen aan de slag met bewezen programma’s voor organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling.

De programma’s van deze partner zijn gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie en organisatieverandering. Naast die theorie gelooft de founder dat verandering alleen plaatsvindt als je het zelf ervaart, door er in de praktijk mee aan de slag te gaan dus. Verwacht daarom van deze partner geen training, ze zijn coaches die jou, jouw teams en de gehele organisatie zelf in hun kracht zetten en begeleiden bij verdere groei en ontwikkeling.

Daarmee zorgen ze dat jouw bedrijf in staat is om duurzaam sterke resultaten te boeken.

Realisatie: Betrokken partner

Deze partner blijft graag betrokken bij jouw bedrijf, ook na afronding van het verander programma. Ze delen de passie voor het ondernemerschap, de drive om de lat hoog te leggen en echt impact te hebben. Daarom stoppen zij niet waar onze opdracht eindigt maar blijven ze graag in contact als sparringpartner op weg naar verdere groei.

Het is daarbij ook mogelijk om op basis van concrete business assignments de ingezette verandering te laten borgen. Dit zorgt voor een gevoel van continuïteit, voorkomt een terugval in oude patronen, en zorgt voor een positieve energie boost en concreet succes.

De basis voor jullie High Performance Organisatie is gelegd.

Over deze partner

High-Performance Coach en oprichter van State of Orange was ruim 20 jaar actief in het bedrijfsleven, waaronder Philips en Life Fitness. Daarnaast begeleidde hij diverse startups bij onder andere Startup Bootcamp. Na rollen in Finance, Strategie en Sales & Marketing vervulde hij uiteindelijk diverse General Management functies.

Het coachen van talenten, leiders en teams is een rode draad in zijn loopbaan. Zijn ervaringen als teamlid en leidinggevende neemt hij nu mee in zijn rol als ondernemer, coach en organisatie versneller.

Hij gelooft dat mensen het meest waardevolle kapitaal zijn binnen bedrijven. Door de focus te leggen op de mensen achter de organisatie en door een leerveilig klimaat te ontwikkelen worden onmogelijke resultaten mogelijk.

Hij haalt zijn inspiratie uit de topsport. Als fanatiek wielrenner heeft hij ook zelf in de sport zijn grenzen verlegd door te trainen op de grenzen van zijn kunnen. Niet door in het rood gaan, maar wel trainen in het oranje. Met die Oranje State of Mind er voor zorgen dat je blijft leren, ontwikkelen en verbeteren. Of zoals hij zelf zegt: “Meer doen van wat je al kunt, helpt je alleen om te bereiken wat je al eerder hebt gedaan”.

Zijn passie voor het vak, energie en betrokkenheid zorgt er voor dat hij makkelijk verbinding maakt met de teams, leiders en talenten die hij begeleidt. Met een open, eerlijke en doortastende stijl weet hij beweging te creëren die nodig is voor verdere zakelijke en persoonlijke groei.

Voor meer informatie, neem contact op om je vraag vrijblijvend te bespreken via het reactieformulier op deze pagina.

 

 

Interesse in dit profiel?

Reageer op dit profiel en vele andere


Volg ons

Recente plaatsingen

No nonsense holding met buy and build ambities

No nonsense holding met buy and build ambities

Benodigd Kapitaal: € 150.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): Consumentengoederen, Groothandel, Logistiek, Retail, Vastgoed, Zakelijke dienstverlening

De holding (in oprichting) wordt een toonaangevende holding die zich richt op het beheer en de investeringen in verschillende bedrijven binnen uiteenl...
Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code