Wat is de Valley of Death

13 juli 2023

De “valley of death” verwijst naar het punt in de levensfase van een bedrijf waarbij deze financiering op heeft gehaald tot het moment dat er voldoende omzet wordt behaald. In deze periode moet er nog veel geld worden uitgegeven aan ontwikkeling en productie.

Als je in de valley of death terechtkomt, dan heb je een serieus probleem want 9 van de 10 startups die in de valley of death komt haalt het niet. 

Om hun bedrijf uit de “valley of death” te trekken, kunnen ondernemers een aantal stappen overwegen:

1. Zoek naar alternatieve financieringsbronnen: Ondernemers kunnen overwegen om financiering te zoeken bij investeerders, crowdfundplatformen, venture capital-fondsen, of andere financieringsbronnen die bereid zijn om het bedrijf te helpen. Start hier op tijd mee en zorg dat je ten allen tijde je fundraising documentatie op orde hebt.

2. Stel een financieel plan op: Een financieel plan helpt om de kosten te beheren en te identificeren waar het bedrijf kan besparen. Zorg dat je financiele rapportages snel worden opgeleverd en betrouwbaar zijn. 

3. Zoek naar samenwerkingen: Samenwerkingen met andere bedrijven of organisaties kunnen helpen om de kosten te verlagen en om nieuwe markten te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld een leverancier vragen om de dienstverlening voort te zetten tegen gereduceerde tarieven in ruil voor een belang in de onderneming.

4. Focus op de klanten: Het is belangrijk om te blijven focussen op het behalen van tevreden klanten door goede producten of diensten aan te bieden en goede service te verlenen. Dit kan helpen om de inkomsten van het bedrijf te verhogen.

5. Zoek naar nieuwe markten: Het kan helpen om nieuwe markten te verkennen om de inkomsten van het bedrijf te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van producten of diensten aan nieuwe doelgroepen of in nieuwe regio’s.

6. Zoek naar overnamekandidaten: In sommige gevallen kan het overnemen van een ander bedrijf of het samengaan met een ander bedrijf helpen om het eigen bedrijf te versterken en de kans op overleving te verhogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het uit de “valley of death” komen een uitdaging kan zijn en dat het soms tijd en moeite kan kosten om een oplossing te vinden. Het is daarom belangrijk om geduld te hebben en te blijven zoeken. 

‘The Valley of Death’ stelt de toewijding, vastberadenheid en doorzettingsvermogen van elke ondernemer op de proef. Het is een periode dat de echte ondernemers onderscheidt van de opvliegers. Hoe pittig deze periode ook kan zijn, is deze startperiode toch in veel opzichten de meest bevredigende tijd die een ondernemer zal hebben. Zeker als je deze beruchte periode overleeft.

Auteur: Dean Schnek – VentureCapital.nl

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code