Covid-19 Test Centre Start-up

26 augustus 2020

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

De huidige situatie van Covid-19 heeft de ondernemers achter deze start up aan het denken gezet. De overheid komt op korte termijn tegen limieten aan waardoor Corona testlijnen, testlocaties, en testcapaciteiten overbelast raken. Het is dus van groot belang dat er actie wordt ondernomen.

Op dit moment kan men zich alleen maar laten testen bij de GGD, die problemen heeft met de capaciteit waardoor wachttijden oplopen.

De onderneming zal werknemers van bedrijven en consumenten o.a. (RIVM-gecertificeerd) testen op Covid-19 en bovendien nazorg bieden aan patiënten en hun naasten.

Er zal worden gezorgd dat iedereen snel en effectief getest kan worden en tevens de uitkomst snel kan krijgen. Dit laatste is ook gunstig voor bedrijven, aangezien door de snelle (negatieve) uitslag mensen zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen.

De eerste testlocatie zal Sept/Okt 2020 geopend worden.

Voor het uitbreiden van de eerste testlocatie en voor eventuele vervolglocaties is de onderneming op zoek naar kapitaal. De totale investering bedraagt 125.000 EUR, hiervan dient er 75.000 EUR gefinancierd te worden door een externe financier. 

Maar deze organisatie stopt niet bij COVID-19…

Door samenwerking met een huisartsen organisatie heeft dit bedrijf 1.500 huisartsen en 5.000 therapeuten tot hun beschikking en zal er effectief te werk kunnen gaan. Deze organisatie werkt samen met professionele spelers in de markt.

Naast COVID-19 tests zullen er ook andere tests gedaan kunnen worden, zoals vitaminen/mineralen bepalingen, hormoon- en schildklieronderzoeken, darmflora onderzoeken, PCR en voedselovergevoeligheden.

Een aantal van deze tests kunnen nu d.m.v. de onderneming gedaan worden de huisarts zelf i.p.v. dat ze de patiënt door moeten verwijzen.

Dit heeft als voordeel voor de huisarts dat deze de test zelf kan doen en hierdoor meer omzet kan maken. De patiënt hoeft geen vervolgafspraak meer te maken voor het doen van de betreffende test.

Benodigd Kapitaal:

€ 75.000,-

Sector:

Health 

In welke fase bevindt de organisatie zich?

Seed 

Omzet (Historisch & Prognose):

Er wordt een omzetprognose in het 1e jaar verwacht van +/- 3 mio.

Investeringsbehoefte:

Het oprichten en inrichten van Covid-19 testpunten door Nederland. Een deel van de investering wordt gebruikt voor het aanschaffen van testapparatuur. Daarnaast dienen er transportmiddelen aangeschaft te worden en dient er werkkapitaal voor lopende kosten voorgefinancierd te worden.

Aantal founders:

4 

Aantal werknemers:

5-25

EBITDA (Historisch & Prognose):

De EBITDA Prognose voor de 1e 12 maanden bedraagt € 1.500.000.

Overige relevante informatie

De investering kent een zeer korte terugverdienperiode van +/- 3 maanden. Een financiering kan worden verstrekt in een winstdelende lening met een coupon van 10%.

HealthCareNL


Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code