Venture Capital Amsterdam

4 juni 2021

Amsterdam…. Onze prachtige hoofdstad….. Naast het bruisende leven in Amsterdam is de plek bovendien bruisend voor startups en scaleups en groeiende ondernemingen. Verder is Amsterdam hard op weg een tophub te worden voor venture capital bedrijven, angel-investors en andere financieringsbronnen voor alle stadia van een startup.

Het Amerikaanse adviesbureau Startup Genome zet Amsterdam op de derde plek voor beste startup-stad van Europa. Voor het eerst wordt de Nederlandse hoofdstad boven Berlijn en Parijs geplaatst. Alleen Londen en Stockholm doen het in Europa nog beter op het gebied van bijvoorbeeld venture capital, kennis en talent.

Venture capital, of durfkapitaal, is kapitaal dat aan bedrijven wordt verstrekt om de (snelle) groei, of start van het bedrijf te financieren. Het wordt durfkapitaal genoemd omdat het investeren van venture capital een verhoogd risico met zich mee brengt.

Er zijn al meerdere grote Amsterdam-based startups succesvol gefund. De stad stijgt mede dankzij Adyen en Picnic en de Europese hoofdkantoren van multinationals. 

 

Verbeterpunten

Op het gebied van patenten ligt Amsterdam, samen o.a. New York en Washington, onderaan de lijst. Daaruit blijkt dat ondernemers zich hier vooral storten op innovaties op het gebied van businessmodellen, in plaats in te zetten op intellectueel eigendom.

Ook blijft de hoogte van Serie A-investeringen achter ten opzichte van andere landen. De mediane Serie A-ronde in 2019 was 2,4 miljoen dollar, 10 procent onder het wereldwijde gemiddelde. Ook het aantal succesvolle exits blijft achter bij de nummer twee van de Europese lijst, Stockholm. 

 

Venture Capital in Amsterdam

Venture Capital bedrijven verstrekken start- of groeikapitaal en/of leenkapitaal aan veelbelovende ondernemingen voor een rendement dat hoger is dan de marktrente, en richten zich doorgaans op bedrijven in een wat later stadium. VC-bedrijven investeren over het algemeen alleen in bedrijven met groeipotentieel op lange termijn, zoals aanzienlijke tractie, een sterk team en een levensvatbaar product of dienst. Vanwege deze hoge normen wordt minder dan 0,1% van de bedrijven gefinancierd met durfkapitaal.

Hieronder geven wij kort een overzicht van venture capital bedrijven in Amsterdam. Een groot deel hiervan is bovendien bij ons aangesloten als investeerder! Meld je daarom snel aan als startup via ons ondernemersformulier en kom in contact met Venture Capital partijen in Amsterdam (en in de rest van Nederland).

  • Peak Capital
  • VOC Capital Partners
  • Holland Venture
  • Amsterdam Venture Partners
  • Finch Capital
  • henQ
  • Volta Ventures
  • Vortex Capital Partners

 

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code