Verschillende sectoren op VentureCapital.nl

10 december 2020

Van B2B Software tot Leisure. Op ons platform vind je allerlei startups/scaleups in verschillende sectoren. Maar liefst 24 (!) verschillende sectoren komen voor op ons platform, dit zijn:

Hieronder zullen wij kort de meest voorkomende sectoren op ons platform bespreken.

Investeren in B2B/B2C Software

Wij hebben maar liefst 64 startups/scaleups op ons platform in de sector B2B/B2C Software. De softwaresector is een snelgroeiende sector met ontzettend veel potentieel in deze groeiende digitale wereld. Wij zien daarom ook dat dit één van de meest geliefde sectoren is onder de investeerders.

De verschuiving van hardware naar software wordt steeds belangrijker en zal de komende jaren zeker doorzetten. Computing, storage en networking wordt steeds meer geautomatiseerd door slimme software en niet door de hardware componenten. Bedrijven zullen daarom in de toekomst steeds meer gaan kiezen voor nieuwe technologieën die zorgen voor flexibiliteit, inzicht en performance. Bedrijven zullen daardoor dus steeds meer gevormd gaan worden door de software die ze gebruiken. Kortom, software wordt onmisbaar voor bedrijven waardoor het investeren in softwarebedrijven als erg aantrekkelijk wordt beschouwd.

Investeren in Health

De zorgsector is een sector die niet te vergelijken is met andere sectoren. Het gaat immers vaak om investeringen die in de toekomst levens kunnen redden. In de sector health hebben wij 25 startups/scaleups.

De groeiende behoefte aan zorg en de daarmee samenhangende uitgaven aan medicijnen en geavanceerde medische toepassingen, biedt veel mogelijkheden voor investeerders. Deze sector staat daarom ook op de derde plek in de Top 5 investeringen binnen private equity. Zeker in combinatie met de nieuwste technologieën ontstaan er mooie bedrijven met erg veel potentie voor investeerders. 

Investeringen in Leisure

Als wij onder Leisure o.a. travel en horeca beschouwen, bevinden zich 40 bedrijven zich in deze categorie op ons platform.

Normaal gesproken is deze sector een erg populaire sector voor investeerders, echter is hier door de komst van het corona virus verandering ingekomen. Door het corona virus kent deze sector erg veel risico, waardoor het minder aantrekkelijk wordt voor investeerders om te investeren. Deze sector wordt daarom ook erg hard geraakt door de huidige corona crisis.

Investeren in Impact

Impact investeringen zijn investeringen die bedoeld zijn om positieve impact te creëren die verder gaan dan een financieel rendement. De laatste jaren zien wij een opwaartse trend in het belang van impact investeringen. Volgens de nieuwste ESG Manager Survey van Russel Investments zegt 78% van de ondervraagde beleggingsmanagers ESG-factoren (environmental, social and coporate coverance) mee te nemen in het beleggingsproces. Dit is momenteel nog een opkomende sector, echter neemt dat niet weg dat hier enorm veel potentieel ligt voor investeerders.

 

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code