fbpx

Wat is een Angel Investor?

24 september 2020

Een angel investor (of business angel) is een privé-investeerder die investeert in kleine ondernemingen of start-ups.

Angel investors zijn vaak oud-ondernemers die hun vermogen investeren in de Pre Seed, Seed en/of Growth Capital fase. Zij willen graag hun vermogen uitbesteden om nieuwe bedrijven een kans te geven. Door hun achtergrond hebben business angels vaak veel ervaring in het ondernemerschap en een groot netwerk, die zij bovendien kunnen aanbieden aan de start-up.

Echter zijn angel investors – door hun verleden als ondernemer – vaak bewust van de bijkomende risico’s van start-ups en kleine ondernemingen. Daarom eisen angel investors vaak een hoog rendement op het geïnvesteerde kapitaal.

Bovendien is het gebruikelijk voor Angel Investors om het kapitaal te verstrekken in ruil voor aandelen.

Hoe gaan Angel Investors te werk?

Angel Investors investeren over het algemeen in ondernemingen waar ze veel kennis van hebben. Dus bijvoorbeeld: een angel investor die voorheen werkzaam was in de softwaresector, zal nu ook willen investeren in een bedrijf dat werkzaam is in de softwaresector.

Angel investors stappen vaak al vroeg in de levensfase van een bedrijf in. Vandaar ook de term ‘Angel’: ze schieten te hulp bij beginnende ondernemingen waarbij het lastig is om financiering te vinden.

Vaak zijn angel investors geïnteresseerd in het brein achter de onderneming. Het is dus van groot belang dat jij als founder laat zien waarom de angel investor in jouw bedrijf moet investeren.

Daarnaast kijken angel investors natuurlijk ook naar potentie, concurrentie en de dienst of het product op zichzelf.

Hoe zoek je een Angel Investors?

Het belangrijkste bij het benaderen van potentiële angel investors is dat zij meer over jou en jouw bedrijf te weten moeten komen. De meest voorkomende manier om dat te doen is om een pitchdeck te maken. Een pitchdeck is een korte en duidelijke uitleg van de toegevoegde waarde van jouw bedrijf.
Zorg ervoor dat je de angel investor enthousiast maakt en er een eerste afspraak zal plaatsvinden!

Tip: Angel investeerders investeren graag in een ondernemer die ze leuk vinden, dus wees vooral jezelf en laat jouw passie voor het bedrijf zien.

Voor welke ondernemingen zijn Angel investors geschikt?

Angel investors zijn het meest geschikt voor bedrijven die niet alleen naar kapitaal opzoek zijn, maar ook naar netwerk en kennis.

Dus, is een Angel Investor precies wat jouw bedrijf zoekt? Meld je nu aan via ons ondernemers formulier en kom in contact met ons investeerdersnetwerk van o.a. Angel Investeerders.

Interesse? wij verbinden je graag

8 + 12 =

Volg ons

Recente plaatsingen

Angel investor

Angel investor

Type investeerder: Angel investor Sector: Deep Tech; Energy; Bouw & Installatie; Zakelijke dienstverlening In welke fase dient de onderneming waarin geïnvesteerd wordt zich te bevinden: Pre-seed Het minimaal te investeren bedrag: €25.000 Het maximaal te investeren...

Lees meer

Andere interessante plaatsingen 

Angel investor

Angel investor

Type investeerder: Angel investor Sector: Deep Tech; Energy; Bouw & Installatie; Zakelijke dienstverlening In...

Hands-on Investor

Hands-on Investor

Type investeerder: Venture Capitalist; Private Equity Sector: Groothandel; Mobility; Logistiek; Food; Bouw &...

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest