Betaalbare Urban Solar Car

2 september 2020

Squad Mobility ontwikkeld de Squad, de eerste betaalbare Zonne- Stadsauto in de wereld. De Squad is een oplossing voor stedelijke emissies en congestie. De missie van Squad Mobility is om echt betaalbare duurzame mobiliteit te bieden voor iedereen. Squad Mobility is opgericht door twee ex-werknemers van Lightyear met ieder meer dan 20 jaar ervaring in mobiliteit, zowel tweewielers als vierwielers.

De Squad is een vierwielige brommobiel in het Europese L6 segment. De Squad kan gebruikt en geparkeerd worden als een bromfiets of scooter. Voor de Squad is geen autorijbewijs nodig en geen helm. Met een prijs van 100 euro per maand of 6.000 euro (ex BTW) zijn we voor de meeste consumenten in de EU een realistisch alternatief tussen de e-bromfiets en de auto. De Squad kan iedere dag tot 20 km op zonne-energie laden en heeft een range van 100 km. De gemiddelde microcar in de EU rijdt ongeveer 12 km per dag, dus 20 km is voor de meeste gebruikers significant.

Naast de consumentenmarkt is de Squad specifiek ontwikkeld voor Mobility as a Service met het automatisch laden op zonne-energie en de draagbare en uitwisselbare batterijen. De Squad is gepositioneerd tussen de Bromfiets en de Auto. Wij zien een gat in de mobiliteitsmarkt tussen de 5.000 en 10.000 Euro. De Squad wordt een vervoermiddel met de prijs en het gemak van een e-bromfiets gecombineerd met het comfort van een Auto, zoals de comfortabele zit, stabiliteit en weersbestendigheid van het dak, vloer en voorscherm.

In de laatste design update van 19 Mei zijn ook opties voor halve en hele deuren toegevoegd en zelfs een airco optie. De verschillende opties zijn te configureren op de pre-order website zodat we een goed inzicht kunnen krijgen in de voorkeuren van de klant. Wij verwachten met deze infrastructuur-onafhankelijke en zeer betaalbare oplossing een grote internationale markt aan te spreken. De lage productiekosten kunnen wij realiseren door bewuste keuzes te maken voor de meest essentiële functies. Verder maken wij gebruik van een buizen-’space’-frame, een productietechnologie uit de brom- en motorfiets techniek toegepast op een auto. Hierdoor kunnen wij een lage kostprijs realiseren met een beperkte investering en een hoge mate van flexibiliteit in productie. Planning is om in 2022 op de markt te komen en te groeien naar 20.000 Squads per jaar in 2025.

De Squad is momenteel in de pre-prototype fase. Dit jaar gaan we meerdere prototypes bouwen ter validatie van verschillende aspecten zoals marktvalidatie, ergonomie, voertuigdynamica en efficiëntie.

Benodigd Kapitaal:

€ 2.000.000,-

Sector:

Mobility; Energy

In welke fase bevindt de organisatie zich?

Pre-seed; Seed

Aantal founders:

2

Aantal werknemers:

1-5

Gewenst type investeerder:

Angel Investor

Overige relevante informatie:

Binnenkort komen wij met de aankondiging van een partnership met een multinationale productie partner. 

Squad betaalbare zonne- stadsauto

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse? Wij verbinden je graag!

Naam*

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.


Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code