Oplossing Kerntemperatuur Meting

28 oktober 2020

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Er is veel (media)aandacht voor hitte gerelateerde gezondheidsproblemen tijdens lichamelijke inspanning. Oververhitting kan leiden tot een hitteberoerte; daarbij wordt hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid gevolgd door onwel worden en vervolgens spierafbraak, coma, meervoudig orgaan falen of zelfs overlijden. Er is hier dus sprake van een groot maatschappelijk risico.

De kerntemperatuur kan bij mensen op verschillende manieren gemeten worden, alleen moet dit vaak in een laboratorium of ziekenhuisomgeving uitgevoerd worden. Deze onderneming heeft hier een oplossing voor gevonden.

Dit bedrijf heeft een meetsysteem ontwikkeld in de vorm van een slikbare capsule. Onderzoek heeft aangetoond dat het meten van de kerntemperatuur met een slikbare capsule gebruiksvriendelijk en comfortabel, maar ook betrouwbaarder en nauwkeuriger zijn dan alternatieve meetmethoden.

De markt voor dit unieke kerntemperatuurmeetsysteem is groot. Om aan de marktvraag te kunnen voldoen moet er een finaal designproces worden doorlopen om van het prototype een commercieel aantrekkelijk product te maken en een procedure worden doorlopen voor de CE en FDA-toelating. Dit traject zal ongeveer een anderhalf jaar in beslag nemen voordat de eerste omzet gerealiseerd wordt. Daarna zal de omzet snel groeien en een break-even situatie zal binnen 2 jaar bereikt worden. De prognose is een omzet van ruim 5 miljoen binnen 5 jaar na marktintroductie en een EBITDA-marge van minimaal 25%.

Dit profiel wordt aangeboden door:

 

(via het reactie formulier kunt u direct contact opnemen met deze aanbieder).

Volg ons

Recente plaatsingen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code