Platform voor melden van misstanden

18 juli 2020

Dit profiel is niet meer beschikbaar

Reageren op dit profiel is op dit moment niet mogelijk.

Te vaak worden bedrijfsmisstanden niet intern gemeld. Waarom eigenlijk? De drempel om een leidinggevende hierop aan te spreken is soms hoog, vooral omdat anonimiteit dan niet is gewaarborgd. Het gevolg is dat alleen om die reden legio bedrijfsmisstanden niet worden gemeld en het bedrijfsproces blijvend verstoren.

Werknemers van aangesloten MKB bedrijven kunnen middels dit platform anoniem een misstand melden inzake het bedrijf waar ze werken. Bovendien kan er anoniem gecommuniceerd worden tussen de melder en de behandelaar van het bedrijf zelf. Op die manier kunnen er zaken geverifieerd worden en kunnen er eventueel aanvullende vragen aan de melder worden gesteld. 

Het platform is praktisch uitontwikkeld, heeft nog geen deelnemende bedrijven en staat aan de vooravond van haar grootschalige lancering. 

Er is nog geen volledige uitrol-strategie ontwikkeld inclusief het structureel en gericht benaderen van MKB bedrijven.

Nieuwe Europese richtlijn klokkenluiders:

Het Europees Parlement heeft in oktober 2019 ingestemd met een Europese richtlijn voor klokkenluiden. Deze nieuwe Europese richtlijn moet er uiterlijk najaar 2021 onder andere voor gaan zorgen dat klokkenluiders beter worden beschermd. Ook wanneer zij misstanden rechtstreeks lekken naar de media, in plaats van deze eerst intern aan te kaarten. Bedrijven hebben er dan ook alle belang bij om misstanden rechtstreeks via een (anoniem) platform te detecteren, te onderzoeken en daar waar mogelijk intern op te lossen.

Onderscheidend vermogen:

Subscription model: MKB bedrijven betalen een maandelijks abonnement, afhankelijk van het aantal medewerkers, maar ongeacht het aantal meldingen dat geplaatst wordt.

Het concept onderscheidt zich o.a. van andere aanbieders door de eenvoud waarmee meldingen en berichten door werknemers (melders) op de platform geplaatst kunnen worden. Het concept is nu geheel compleet en startklaar om uit te rollen. Het betreft een concept met een zeer interessant verdienmodel met weinig inspanning en minimale kosten.

Er is een samenwerkingsovereenkomst aanwezig waarbij diegene werkzaamheden uitvoert tegen een vast laag percentage van de omzet. Deze persoon is zeer vakkundig op IT-gebied en verzorgt alle inschrijvingen en het complete onderhoud van het platform.

Bij overname betreft het complete concept inclusief online platform, merk, contracten, handboek, promotiematerialen, alle intellectuele eigendommen die nodig zijn om het concept operationeel te houden, etc. De contracten zijn opgesteld door juristen. Met de overname is geen huurcontract gemoeid. Wel is er dus eventueel een samenwerkingscontract over te nemen.

Aanvullend:

De huidige eigenaar wil zijn aandacht gaan vestigen op nieuwe activiteiten en is van mening dat het een juist moment is voor een geschikte koper om de onderneming over te nemen of een investeerder aan te trekken.

Het bedrijf zoekt een investeerder met een inbreng van 100K Euro, op hoofdlijnen aan te wenden voor een doordachte publiciteitscampagne. 

Overname van het complete concept is ook bespreekbaar. Het concept is onder andere zeer interessant voor grotere accountantskantoren. BDO in Belgie biedt momenteel vanaf 2019 een soortgelijk concept aan. De vraagprijs bedraagt € 75.000.

Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie.

Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

Een interessant bedrijf voor een MBI-er om verder uit te bouwen of voor een strategische partij om volume toe te voegen.

Na een getekende geheimhoudingsverklaring arrangeren wij een kennismakingsgesprek met de ondernemer, waarbij we nadere informatie verschaffen.

Volg ons

Recente plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om periodiek op de hoogte te blijven van het aanbod op ons platform.

Andere interessante plaatsingen

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Uniek advertentie concept op pizzadoos

Benodigd Kapitaal: € 210.000,-
Maandelijkse Omzet: € 0,-
Sector(en): B2C-Software, Consumentengoederen, E-Commerce, Marketing

Deze onderneming introduceert een hippe manier van adverteren waarbij de concurrentie minimaal is! Wij hebben een formule on...

Lees meer

Over Venture Capital

Venture Capital verbindt investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest

Design by SDG Works

Scan de code