De toekomst van evenementen en entertainment

31 maart 2021

Beschrijving onderneming:

Deze startup is een nieuw entertainment technologiebedrijf. Zij bouwen een digitale evenementen gemeenschap in de digitale en offline wereld. De startup vertegenwoordigd een nieuwe norm op het gebied van virtuele evenementen, concerten en festivals. Ze ontwikkelen en promoten virtuele evenementen, concerten en festivals op het “Decentraland-platform”, waar “Decentraland” een virtuele Blockchain wereld is. 

 

De strategie is het bestormen van de markt met een minimale versie van het product, experimenteren, kijken hoe de klanten het gebruiken en dan beginnen met perfectioneren. Het evenement gaat alleen “live” als de gebruikerservaring overweldigend is. De startup start in het begin met vier virtuele evenementen, daarna groeien ze door naar 8 tot 12 digitale evenementen, concerten en festivals per dag. Door verkeer naar onze platforms en merken te leiden, is dit goed voor de advertentie-inkomsten. De startup wil een enorm verkeer creëren dat leidt tot merken/platform ondersteund door data-gestuurde inzichten, samen met kunstmatige intelligentie, machine learning en deep learning.

 

Business Model:

Het bedrijf maakt gebruik van hybride verdienmodellen gebaseerd op freemium (persoonsgegevens), adverteren, commercie, abonnement, transactieverwerking, licenties, data, mobiel, gaming, kaartverkoop etc. De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos.

 

Type klant:

B2C, B2B & B2B2C

 

Gewenst type investeerder:

Angel investor; Early stage VC; Incubator/accelerator

USP’s:

Kortom, deze startup zal de nieuwe ” MOJO / Live Nation Entertainment of CTS Eventim AG ” van virtuele / digitale evenementen, concerten en festivals worden. Het plan is om echte evenementenmerken digitaal op te bouwen en op langere termijn te vertalen naar fysiek. Met dit model kun je al digitaal een community en fanbase creëren en opbouwen en vervolgens vertalen naar een fysieke live entertainment variant. Dat betekent dat je nauwelijks kosten maakt aan promotie en marketing omdat je al een community online hebt opgebouwd. Dit is een nieuw businessmodel waarin de ondernemer grote kansen ziet.

 

Benodigd Kapitaal:

€500.000,-

 

 

Sector:

B2B Software; B2C Software; Deep Tech; Leisure

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

1

Aantal huidige werknemers:

1-5

Maandelijkse omzet (huidig):

€0,-

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€25.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€60.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€40.000,-

Reeds toegezegde financiering:

0

 

Wordt er binnen 24 maanden nog een vervolginvestering verwacht?:

Nog niet bekend

Interesse? Wij verbinden je graag

Volg ons

Recente plaatsingen

Andere interessante plaatsingen

Over Venture Capital

Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.

Bellen:

Tel: 030-300.32.27

Mailen:

info@venturecapital.nl 

Bezoeken:

Vredehofstraat 1, 3761 HA Soest